Køhlert erstatter Meulensteen i Brøndby

René Meulensteen fratræder øjeblikkelig som cheftræner i Brøndby IF og vender tilbage til England. Talenttræneren Tom Køhlert overtager frem til 2009.

Hollandske René Meulensteen, der kom fra rollen som talenttræner i Manchester United, klarede kun den danske most i et halvt år. (Foto: Simon Bohr © Scanpix)

René Meulensteen fratræder øjeblikkelig som cheftræner i Brøndby IF og vender tilbage til England. Talenttræneren Tom Køhlert overtager frem til 2009.                                              Klubben skriver i en pressemeddelelse, at det sker af familiære hensyn.   

- Hvis man skal fungere optimalt som træner - og dermed forbillede for andre mennesker - skal den helhed, man lever i, også være optimal. Og det blev livet i Danmark ikke for os, siger Rene Meulensteen, der nu vender "hjem" til Manchester.

Ikke tale om fyring

Ledelsen bag Brøndby IF, der indtager en lidet flaterende syvendeplads i Superligaen, afviser, at der er tale om en fyring.                                        - Vi er kede af at René forlader os, men vi har fuld forståelse for hans situation og respekterer hans beslutning. At vi ikke præsterede det, vi burde på fodboldbanen i Renés trænertid, er bestemt ikke hans skyld. Snarere tværtimod, siger adm. direktør Per Bjerregaard.

Køhlert for fjerde gang

                                    Brøndby har valgt at forfremme talentcheftræneren Tom Køhlert, som dermed får ansvaret for fjerde gang. Han har tidligere givet udtrykt for, at han ikke brød sig om den mediebevågenhed, der følger med cheftrænerrollen, men nu har han fået mod på mere.

- Min situation har ændret sig, siden jeg sidst var vikarierende træner i Brøndby, og jeg er nu i stand til at påtage mig cheftrænerjobbet 100 procent. Derfor er jeg meget glad for, at klubben rettede henvendelse til mig og tilbød mig en 2½ årig kontrakt. Det giver mulighed for at realisere den strategi vi har lagt for at fastholde Brøndby IF i toppen af dansk fodbold, fortæller den nytiltrådte cheftræner, Tom Køhlert.

Sidst Tom Køhlert havde hovedansvaret, var da han overtog fra Åge Hareide i 2002. Her førte han klubben frem til mesterskabet, og det gjorde han også i 1985 - klubbens første. Og i 1999 stod han bag en andenplads i Superligaen.

Denne gang er det langt til mesterskabsdrømmene, hvor holdet har hele 19 point op til topholdet, FC København.

Facebook
Twitter