Kraul: David Nielsen skal stå sin prøve i AGF

AGF er en udfordring at være ansat i, så der venter en stor opgave for den nye træner, siger DR's Andreas Kraul.

Man skal holde tungen lige i munden som træner i AGF, siger Andreas Kraul. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det er en vild morgen i Superligaen. Sådan lyder det fra DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul om fyringen af cheftræner Glen Riddersholm i AGF og klubbens ansættelse af Lyngbys træner David Nielsen.

- Det er to markante trænerprofiler, der er i spil. Man kan godt tro, der kommer en ny stil i AGF, og det er spændende, hvad der kommer til at ske med Lyngby. De har været præget af David Nielsens markante lederstil, siger Andreas Kraul.

AGF vandt i aftes 5-1 over Helsingør, så fyringen kommer på et overraskende tidspunkt. Men i det store perspektiv kommer fyringen ikke som noget chok.

- AGF har igennem lang tid været enormt svingende. Den ene uge slår de topholdet, og den næste ryger de ud af pokalen til et 1. divisionshold. De er enten helt nede eller helt oppe, og det er sjældent en god ting at være så svingende i sine præstationer. Det har været svært at få øje på, at AGF har været inde i en stabil, positiv retning, siger Andreas Kraul

AGF er en krævende klub

Det er en speciel klub, som David Nielsen skifter til. Det er en klub, det som leder og spiller er vanskelig at agere i.

- Det er en klub, der kræver mere, end hvis man er i Lyngby, Nordsjælland eller så mange andre steder. Den hype og fokus, der er omkring klubben, er svær at navigere i, med mindre man holder tungen lige i munden, siger Kraul.

Glen Riddersholm har fået godt halvanden sæson i den århusianske fodboldklub, så der er ikke tale om nogen panikfyring.

- Meget tyder på, at Glen Riddersholm var den rigtige figur. Han har været i AGF i en periode, så de har prøvet at holde noget kontinuitet. Den ledelse, der sidder i AGF, har nu valgt David Nielsen til, så det er en vigtig ansættelse for dem, siger Andreas Kraul.

Svær opgave for David Nielsen

40-årige David Nielsen, der tidligere har været træner for Nest-Sotra og Strømsgodset i Norge - starter allerede på mandag i AGF, hvor han er ansat frem til sommeren 2020.

- Han har haft meget lidt fokus udefra og rykker til et job, hvor han virkelig skal vise sig som leder, der ikke bare er fodboldtræner men også gå ind i rollen som stærk mand i Århus.

- David Nielsen er kendt som en stærk personlighed og kommer til at stå sin prøve på den store scene i dansk fodbold. Mange dygtige trænere i AGF har ikke kunnet løfte opgaven. Det er en svær opgave, han går ind til, vurderer Andreas Kraul.

Facebook
Twitter