Kraul: FC København har en fair chance for at komme i Champions League

Som danske mestre får FC København også muligheden for at spille sig i Champions League, og det er ikke urealistisk.

FCK's Viktor Fischer og Carlos Zeca efter superligakampen mellem FC København - Brøndby i Parken i søndags. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Mens mesterskabsfesten nok stadig ikke har lagt sig i København, efter FC København i går vandt det danske mesterskab i fodbold, så er fans allerede begyndt at kigge fremad mod den kommende sæson.

Det er nemlig sådan, at fokus nu kan rettes mod at komme ind i det forjættede land – Champions League.

Det er noget, alle hold drømmer om, og FC København har flere gange vist, at det bestemt er muligt. Senest i 2016-2017-sæsonen. Og DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul, mener, at det er muligt igen i næste sæson.

FC København og Andreas Cornelius tog kampen op mod Leicester i Champions League i 2016. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Scanpix)

- Det indledende forbehold er, at uanset hvad kræver det stor dygtighed og nok også lidt held undervejs for at komme i Champions League-gruppespillet, forklarer han.

- Når det så er sagt, så har FC København faktisk en fair chance for at kunne gøre det. Det er det eneste danske hold, der i et tilfælde af et mesterskab ville være seedet. Sandsynligvis vil de være det hele vejen til gruppespillet, men under alle omstændigheder det meste af vejen, siger Andreas Kraul.

Det betyder, at FCK'erne på papiret kan ende med at møde dårligere hold hele vejen til Champions League-gruppespillet, men det er ikke lige så simpelt.

- Sidste år trak FC København eksempelvis Atalanta i Europa League, som jo er et tophold i Serie A. Men på papiret har de i hvert fald muligheden for at trække dårligere hold end dem selv. Så på den måde er der nogle muligheder, forklarer Andreas Kraul.

Forlader Skov holdet?

Det afgørende for FC København er også hvilke spillere, de kan sætte på banen i den kommende sæson. Et succesfuldt år har selvfølgelig gjort flere af københavnernes profiler attraktive i udlandet.

Spillere som Robert Skov og Viktor Fischer må have tiltrukket sig noget opmærksomhed, men Andreas Kraul er umiddelbart ikke nervøs for, at holdet skulle blive plukket fra hinanden på transfermarkedet.

- Specielt Peter Ankersen er nok givet, at han er væk. Og så er det det her med Robert Skov. Hvor store tilbud vil der komme fra udlandet? Han er dog ikke en type, som sidder og tænker, at han skal afsted nu. Han er nok mere en type, som vil prøve at spille Champions League med FC København, forklarer Andreas Kraul

- Men hvis man formår at holde profiler som Andreas Bjelland, Viktor Fischer, Zeca, Dame N’Doye, som det tyder på, så er en stor del af stammen stadig på holdet, og så vil jeg sige, at det er dueligt i Europa, lyder det fra fodboldkommentatoren.

Mathias Zanka Jørgensen havde godt fat i Lionel Messi i Champions League i 2010. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Ståle Solbakken har fået stablet flere gode FC København-hold på benene igennem tiden. I 2010-2011-sæsonen formåede man at gå videre fra gruppen i Champions League med blandt andet en uafgjort mod FC Barcelona.

I 2016-2017-sæsonen blev man nummer tre i puljen, og fortsatte derfor videre til Europa League. Og det er sådan nogle resultater, der er afgørende for historiebøgerne.

- FC Københavns bedste hold er dem, der har vundet det danske mesterskab og klaret sig godt i Europa. Det er ikke nok bare at blive danske mestre, siger Andreas Kraul.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk