Kraul: 'FCK vil gerne udskyde mesterskabsfejringen'

DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul, ser på Superligaens mesterskabsspil og en guldduel, der blev aflyst hen over påsken.

FCK kan blive danske mestre mandag aften. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Mange af os kan nok huske jubelbillederne fra Jamie Vardys private hjem mandag 2. maj 2016.

Den aften kunne den engelske angriber og holdkammeraterne fra Leicester City FC blive mestre uden selv at være i aktion, hvis Tottenham ikke vandt deres udekamp mod Chelsea, og derfor havde Vardy inviteret resten af truppen hjem for at være klar, hvis den sensationelle titel skulle komme i hus to runder før sæsonafslutningen.

”Vardy is having a party”, som det var populært at sige det forår, og med 2-2 på Stamford Bridge gik billederne af de jublende spillere i angriberens stue verden rundt.

FCK's Dame N'Doye. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

På samme måde kan FCK-spillerne måske samles hjemme i privaten hos Dame N’Doye til en hyggelig tv-aften på mandag, hvis de selv har besejret OB i Parken søndag eftermiddag.

Sker det, er Ståle Solbakkens hold nemlig matematisk sikre på at vinde Superligaen i tilfælde af, at FC Nordsjælland hjemme i Farum tager enten et eller alle tre point mod FC Midtjylland, som så vil være 13 eller 14 point efter københavnerne med fire runder tilbage og dermed kun 12 point at spille om.

Brøndby kommer på besøg

Nu vil FC Københavns 13. danske mesterskab så langt fra være nogen overraskelse, så derfor skal vi nok heller ikke forvente samme billeder eller jubel som i Leicester – ja, faktisk er der nok i hvert fald dele af hovedstadsklubbens organisation, som håber, at mesterskabets matematiske hjemførsel bliver udsat en uges tid.

I spillerunden efter møder FC København nemlig på hjemmebane Brøndby, og for en del fans, og ikke mindst FCK’s kommercielle afdeling, vil et muligt mesterskab endegyldigt sikret i Parken mod den evige ærkerival fra Vestegnen være det tætteste på en våd fodbolddrøm, man kan komme.

Et udsolgt stadion er i hvert fald en sikker afledt effekt.

Sådan så det ud for knap to uger siden, da FCK gæstede Brøndby Stadion. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Ståle Solbakken er naturligvis bedøvende ligeglad med den slags. For ham handler det udelukkende om at hjemføre titlen, glemme sidste sæsons katastrofale fjerdeplads – og så ellers forberede sig på et nyt forsøg på at sende et hold ind i det sportslige og økonomiske Mekka kaldet Champions League.

Nordmanden kan nu være ganske rolig, uanset om det bliver et mandagsmesterskab ’in absentia’ eller det helt store gallaudtræk foran en sandsynligvis udsolgt Parken den 5. maj.

For mestre skal københavnerne nok blive. FC Midtjyllands første nederlag på hjemmebane i denne sæson søndag aften til Brøndby var nemlig lige så afgørende for guldduellen, som det var skuffende og lidt overraskende.

Afstanden fra FCK til FCM er inden de sidste fem runder på 11 point samt en målscore, der er 17 mål bedre i københavnernes favør, hvilket reelt betyder, at midtjyderne skal vinde samtlige fem kampe stort, mens københavnerne samtidig ikke må få en eneste sejr mere.

Det sker naturligvis ikke, og derfor kan økonomiafdelingen i Parken også roligt banke på hos den sportslige stab og lige bede dem om at holde lidt igen. Eller endnu bedre: For første gang i mange måneder håbe på, at FC Midtjylland rent faktisk også vinder.

Onuachus manglende mål

Med guldduellen aflyst allerede her hen over påsken er spændingen i mesterskabsslutspillet reduceret til, hvem der skal have bronzemedaljerne, og det er en stor skuffelse i forhold til det intense kapløb, der var lagt op til. Man skal knibe øjnene lidt sammen for at huske, hvordan der efter afslutningen på grundspillet – for bare fem runder siden – kun var et point mellem nummer et og to i tabellen.

FC Midtjylland har imidlertid slet ikke kunne leve op til efteråret og især sidste sæsons store styrke og meget kraftfulde udtryk.

Holdet har stadig tabt meget få kampe, javel, men det har knebet gevaldigt med at sætte en hel god kamp sammen, og hvis man ser på alle kampe i 2019, så er det kun i et enkelt tilfælde lykkedes Kenneth Andersens hold at vinde med over et mål i Superligaen (2-0 over OB), mens det er blevet til mange uafgjorte.

Det kniber med at få boldene i kassen for FCM's Paul Onuachu. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Angriber Paul Onuachu har personificeret den negative udvikling med nu syv Superliga-kampe i træk uden scoring, og det er svært ikke at få den tanke, at den nigerianske landsholdsspillers ikke indfriede ønske om et stort klubskifte væk fra Danmark har haft en eller anden form for indflydelse.

I hvert fald har hverken Onuachu eller resten af FCM-holdet udstrålet den samme power og indædte kampvilje, hvilket blandt andet viste sig i den tabte direkte duel med 3-0 til FCK-holdet i Parken.

Her led de forsvarende danske mestre fra det midtjyske et helt essentielt og klart nederlag i deres selverklærede jagt på The Double, og kampens eneste advarsel blev uddelt til… Rasmus Falk fra FC København.

Stadig mulighed for en titel i Herning

Nu måler man selvfølgelig ikke succes i antallet af indkasserede advarsler, men i den kamp mærkede FC Københavns offensive profiler ikke nok midtjysk stål fra hverken Tim Sparv, Kian Hansen eller Erik Sviatchenko, mens en væsentlig og altid fightende faktor i sidste sæson, Marc Dal Hende, var placeret på bænken.

I stedet skal FC Midtjylland nu rette fuld fokus mod at vinde klubbens første pokaltitel, når de Store Bededag den 17. maj spiller finale i Parken, hvor Brøndby er modstanderen. Midtjyderne er sikre på andenpladsen i Superligaen og dermed europæisk deltagelse, mens en pokaltitel kan vise sig at være vejen til det samme for holdet, der nok højest i en måneds tid endnu trænes af Martin Retov.

Martin Retov og Brøndby skal op mod FCM i pokalfinalen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Brøndby IF har opgraderet den sportslige sektor med en ’ekstern konsulent’ i skikkelse af klubbens egen tidligere ungdomstræner Mads Davidsen, der har hentet stor international erfaring og succes i blandt andet kinesisk fodbold.

Sammen med Ebbe Sand, Kim Vilfort, Martin Retov og ikke mindst bestyrelsesformand Jan Bech Andersen er der dermed masser af Brøndby-hjerte og gode idéer i organisationen, men et fodboldhold har trods alt stadig i et vist omfang brug for en træner, og dette forår har vist, at Brøndby har brug for en stærk mand på sidelinjen.

Det bliver spændende at følge både pokalfinalen og situationen på trænerbænken i såvel Brøndby som Herning. Også mere spændende end mesterskabskampen. Den kan være afgjort allerede mandag aften.

Alle rundens kampe i Superligaen kan følges direkte i LIGA på P3.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk