Kraul: Larsen er klar til landsholdet

Søren Larsen har fået gang i målene i AGF. DR Sportens Andreas Kraul mener, han skal udtages til landskampen mod Cypern.

Søren Larsen bør have en plads i landsholdstruppen mod Cypern, mener DR Sportens Andreas Kraul. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

Jeg havde fornøjelsen af at være på Århus Stadion mandag aften, og ud over at overvære en Wild West-udgave af en underholdende fodboldkamp mellem AGF og FC Midtjylland kørte jeg også hjem med en klar fornemmelse i kroppen:

Søren Larsen er klar til landsholdet igen.

Ja, ja, vil nogen sikkert med det samme sige. Tre mål i en enkelt kamp mod et gavmildt midtjysk forsvar, og så taler journalisterne allerede om landsholdet, men baggrunden er nu en anelse mere perspektiveret.

Lad os begynde med, at Søren Larsen for første gang i rigtig lang tid ved at være i reel kampform. AGF-træner Peter Sørensen har nemlig grebet tingene helt korrekt an ved at give klubbens hjemvendte angriber en særdeles lang indflyvning, inden Larsen først nu her i ottende spillerunde optrådte i den århusianske startopstilling efter syv kampe som indskifter. Først nu har den 193 centimeter lange forwards krop været helt klar, og det har ofte tidligere været problemet med Søren Larsen. Han har spillet uden at være klar - og har underpræsteret eller er blevet yderligere skadet.

Samtidig er selvtilliden og humøret igen blevet bygget op, og Larsen selv har fra dag et i Århus været klar over, at hans karriere lige nu er et projekt, som efter ufattelig mange kampe på bænken og tribunen rundt omkring i Europa skal bygges op helt fra grunden. Han har taget arbejdshandskerne på og er gået i gang med håndværket - og respekt for det.

Derfor er Søren Larsen lige nu en helt anden spiller end den forvoksede tumling, som sidste år kom med i Morten Olsens VM-trup på noget, der lignede en fribillet. Ja, eller en lottokupon, som han blev kaldt ved hjemkomsten til Superligaen og AGF.

Nu kan man sige, at lottokuponen foreløbig har givet kontant udbytte i form af fire mål i Superligaen og fire i pokalturneringen, og årsagen til, at jeg begynder at blande landsholdet ind i det, er, at den næste opgave for Danmarks vedkommende i EM-kvalifikationen er en udekamp mod Cypern.

Som de fleste nok kan huske, så har Søren Larsen en fantastisk rekordliste i netop landskampe mod mindre nationer, og jeg mindes i hvert fald en tilsvarende udekamp på Malta i den seneste VM-kval, hvor lange Larsen med to scoringer sørgede for, at en dansk sejr på 3-0 aldrig var i fare.

I alt har Søren Larsen scoret 11 gange i 20 landskampe for Danmark, og selv om han naturligvis ikke skal gå ind i den startopstilling, som gjorde det så fremragende mod Norge, så vil det altså være betryggende at have hovedstødsstærke og målvarme Larsen på bænken i Nicosia frem for Nicklas Pedersen, der aldrig har scoret på landsholdet. Eller Mads Junker, som ikke på samme måde er en alt-eller-intet spiller, hvis det kniber i slutfasen.

Søren Larsen bliver aldrig hverken cand.mag. i småbold eller årets dribler i Superligaen, men i sin nuværende forfatning er han en super joker for det danske landshold, og med sin fornemme start og hårde arbejde i AGF er det tid for Morten Olsen til at sige velkommen tilbage. Søren Larsen kan til gengæld selv passende sige tak til Peter Sørensen for godt og tålmodigt trænerarbejde.

Er du enig eller uenig med Kraul? Deltag i debatten herunder.

Rundens kampe:

HB Køge - AGF (lørdag 17.00)For første gang i sæsonen ramlede det for alvor for HB Køge, da holdet i søndags blev kørt over med 5-0 på Brøndby Stadion. I den kamp manglede oprykkerne imidlertid tre ud af fire normale stamspillere i forsvarskæden, og hvis bare et par af dem vender tilbage, ser tingene allerede bedre ud. Derudover havde HB Køge faktisk meget godt tag på AGF senest de to hold var i Superligaen, men med ovennævnte Søren Larsen på vej fremad samt en århusiansk optur med to sejre på stribe, ligner det altså et nyt nederlag til hjemmeholdet.Kraul tipper: 2FC Midtjylland - Sønderjyske (søndag 14.00)Midtjyderne spillede faktisk en god kamp offensivt i Århus mandag aften, men begik til gengæld også utilgivelige børnefejl i forsvaret. Sådan vil det nok være ofte i den her sæson, men jeg regner med, at hjemmeholdets offensive kvaliteter trods alt er gode nok til at vinde over Sønderjyske, som til den her kamp er hårdt ramt af karantæne til topscorer Eyolfur Hedinsson samt yderligere skader i den offensive del af truppen. Kraul tipper: 1Lyngby - Silkeborg (søndag 16.00)Rundes absolutte stinker af en bundkamp med rigtig meget på spil for begge hold. Et nederlag her, og træner Troels Bech kan ikke længere henholde sig til fint spil og mange målchancer; så er Silkeborg under stregen. Omvendt skal Lyngby også i gang, hvis ikke der skal blive for stort hul op til netop Silkeborg på den rigtige side af stregen. Umiddelbart har der været mere kvalitet over gæsterne, der tilmed i ugens løb kom målmæssigt i gang med en 8-2 sejr over FC Fyn i pokalen.Kraul tipper: 2FC Nordsjælland - Brøndby (søndag 16.00)'Romme-feberen' ramte Brøndby i søndags og dagene derefter, og nu bliver det så interessant at se, om den nyvundne optimisme også rækker til en udekamp mod FC Nordsjælland, der spillede taktisk klogt i Aalborg og har hentet rigtig mange point på det seneste. Det bliver en interessant kamp - og en interessant duel mellem netop Rommedahl og Patrick Mtiliga på nordsjællændernes venstre back. Jeg tror mest på Rommedahl og Brøndby.Kraul tipper: 2FC København - AaB (søndag 18.00)Hjemmeholdet var ved at tage livet af lidt over 10.000 tilskuere, som opgav valgaftenen for at følge den enormt kedelige kamp i Europa League mellem de danske mestre og Vorskla Poltava. Her blev det 1-0 til FC København, og sejrene kan man jo ikke tage fra Roland Nilsson. Måske endda det bliver lidt mere sprudlende mod AaB, hvis Claudemir tiltrængt vender tilbage til FCK-holdet. AaB's optur stoppede på hjemmebane mod FC Nordsjælland, og meget afhænger af, om Thomas Augustinussen vender tilbage i god nok stand på midtbanen. Som sædvanligt svært at spille mod FC København.Kraul tipper: 1

AC Horsens - OB (mandag 19.00)

Horsens har haft et rigtig godt tag på OB især på hjemmebane, hvor holdet har vundet de seneste tre opgør mod fynboerne. Til gengæld imponerede OB voldsomt med udesejren over Wisla Krakow i Europa League, men skal selvfølgelig endnu engang klare omstillingen til Superligaen, hvor der snart ikke er råd til at smide flere point, hvis der skal være bare nogenlunde snor i FC København. En svær kamp at tippe, men hvis OB kan vinde i Krakow, må de også kunne gøre det i Horsens.Kraul tipper: 2Rundens kampe tippetHB Køge - AGF  2 FC Midtjylland - Sønderjyske 1 Lyngby - Silkeborg  2 FC Nordsjælland - Brøndby  2 FC København - AaB  1 AC Horsens - OB  2

Tipsdysten

Av, av, av. Kun to rigtige i sidste uge var ikke helt med i planen. Flot runde af både Torben og Anders med fem rigtige, hvilket gør det tæt i toppen. Nicolai 30 Torben 30 Nicklas  28 Anders 28 Kraul 23 LOC 21 Rasmus P 21 Daniel 21 Lasse 19 Casper 19