Kraul om landsholdskonflikt: Hårdt for begge parter

DR Sportens fodboldkommentator ser ingen vinder af den overståede konflikt mellem DBU og Spillerforeningen.

(Foto: © Jens Nørgaard Larsen, Scanpix)

DBU og Spillerforeningen meldte tidligere på dagen ud, at de var nået til enighed om en ny landsholdsaftale gældende frem til VM i 2018.

Dette skete efter en måned med konflikt og afbrudte forhnadlinger mellem de to parter.

- Der er ikke nogen vinder eller taber i konflikten, men forhandlingsforløbet har været hårdt for begge parter.

- DBU meldte meget hårdt ud i starten og har måttet give køb på nogle af deres krav. Spillerne er gået ned i løn, hvis man ser på de enkelte kampe, men hvis de kvalificerer sig slutrunderne, får de derimod nu en større bonus, lyder det fra DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul.

Splid uden konsekvenser

Undervejs i konflikten var Pierre-Emile Højbjerg ude med en kommentar om, at det burde være en ære at spille på landsholdet og en lønnedgang derfor burde accepteres. En bemærkning, der skulle have fået anfører Daniel Agger til at tage en snak med den unge midtbanespiller.

Denne interne strid vil ifølge Andreas Kraul ikke få nogen konsekvenser for landsholdet i fremtiden.

- Jeg tror ikke, at de udmeldinger vi eksempelvis har set fra Pierre-Emile Højbjerg vil skabe splid på landsholdet på lang sigt.

- Alle ved jo godt, at der har handlet om at få aftalen i hus og hvad der er sket undervejs i forhandlingerne, får ikke den store betydning efterfølgende.

Forholdet mellem spillerne og DBU kan derimod forventes at blive en anelse køligere.

- Det kan godt være, at der i en periode vil være en lille smule kold luft mellem spillerne og DBU, men det skal også nok gå over, slutter Andreas Kraul.