Kraul om trænerstop i FCM: Kenneth Andersen virkede utilpas i cheftrænerrollen

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul er ikke overrasket over, at Kenneth Andersen nu er fortid som cheftræner i FC Midtjylland.

FC Midtjylland smed i dag lidt af en bombe. Under et år efter han satte sig i cheftrænersædet, har Kenneth Andersen nemlig valgt at trække sig.

Begrundelsen lød på, at han ikke kunne være den træner, han gerne ville. Kenneth Andersen var nødt til at sige stop for forsat at kunne se sig selv i øjnene.

Den nu tidligere cheftræner i Midtjylland vender i stedet tilbage til et virke som træner på ulvenes fodboldakademi, ligesom Kenneth Andersen også var, før han i oktober sidste år tiltrådte som cheftræner.

Ifølge DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul, så har Andersen aldrig for alvor formået at lægge rollen som talenttræner bag sig.

- Kenneth Andersen var en meget succesfuld ungdomstræner og har i mange år arbejdet med fodboldhold i det stille. Der er ikke det voldsomme udefrakommende pres, når man arbejder med ungdomshold, som der er på et Superligahold fra sponsorer, medier og fans. Det virker ikke, som om han har brudt sig om det eller følt sig særlig godt tilpas, siger Kraul.

- Så sandheden er nok, at Kenneth Andersen har følt, at han ikke kunne leve op til den rolle som cheftræner og samtidig præstere i forhold til fodboldholdet. For det er et vildt job at være Superliga-træner. Udefra set har han ikke udstrålet, at jobbet bare var noget, han elskede, som nogle af de andre trænere gør.

Hør hvad Kenneth Andersen sagde på mandagens pressemøde i Ikast:

Kraul så trænerskifte komme

På mandagens pressemøde i Ikast, hvor omverdenen blev delagtiggjort i, at Kenneth Andersen nu er fortid som cheftræner, gjorde direktør i FCM Claus Steinlein det klart, at han var overrasket over Andersens beslutning om at sige op.

Helt så overrasket var DR Sportens fodboldkommentator dog ikke, selvom Andreas Kraul ikke havde set det komme, at Kenneth Andersen ville trække sig så kort inde i sæsonen.

- Jeg er slet ikke overrasket. Jeg var faktisk rimelig overbevist, da sæsonen startede, at Kenneth Andersen ikke var træner i Midtjylland til slut, med mindre han vandt mesterskabet eller kvalificerede dem til Europa League-gruppespillet.

- Han har ikke haft den udstråling, at han virkelig omfavnede det her Superliga-cheftrænerjob. Han har hele tiden haft en attitude, som om han var en ungdomstræner, der var inde og vikariere. Jeg tror også, at der var mange i truppen, der har set ham som en overgangsfigur.

Ikke en fejlcasting

Selvom det hverken blev til et mesterskab i sidste sæson eller succes i Europa i denne sæson, efter Midtjylland røg ud af Europa League-kvalifikationen i sidste uge med et samlet nederlag på 7-3 til skotske Rangers, så kalder Kraul FCM’s ottende cheftræner i historien for en succes.

- Det har ikke været en fejl at vælge Kenneth Andersen, da de gjorde det. FCM mistede sin cheftræner til Gent, og de stod i en situation, hvor de skulle vælge mellem at tage en af deres egne folk eller hente en træner ind udefra. Der valgte de at tage en, som kendte holdet godt.

- Han vandt selvfølgelig ikke mesterskabet, og de bragede ud af Europa nu, men det har ikke været en katastrofe med Kenneth Andersen. Han startede rigtig godt og afleverer FC Midtjylland i en flot position – de har spillet én uafgjort og vundet resten. Det er svært at gøre det bedre. Det er kun FCK, som har kunnet gøre det. Så man kan ikke komme bagefter og sige, at de har valgt en dårlig fodboldtræner, som ikke magtede sin opgave, siger Kraul.

FCM bør se mod udlandet

Med Kenneth Andersens opsigelse er trænerstafetten nu givet videre til Brian Priske, som hidtil har været assistenttræner for netop Andersen i FC Midtjylland. Priske sætter sig i cheftrænerstolen frem til nytår, hvor den midtjyske ledelse vil melde ud, hvad den permanente løsning bliver.

Her peger Andreas Kraul på, at efter klubben fra heden for fjerde år i træk har fejlet på den europæiske scene og misset at spille sig i gruppespillet i enten Champions League eller Europa League, så kunne det være tid til at kigge uden for egne rækker, når den nye cheftræner skal udnævnes.

- Det virker, som om de har brug for at tage et skridt opad (trænerrangstigen, red). FC Midtjylland har virkelig været dygtige til at gøre det på deres måde og have en forankring i det midtjyske. Men nu er det gået galt så mange gange, at der måske er brug for, at der kommer en udefra. Jess Thorup var manden, der lykkedes med dem i Europa i 2015/2016, og han kom udefra med noget andet. Det kunne godt være, at de i virkeligheden har brug for en udenlandstræner til at komme og ruske op i det.

- Man så, hvad Alexander Zorniger gjorde ved Brøndby, og det var ikke alt, som var godt, men alle vil nok medgive, at han fik gjort noget ved klubben, som flyttede dem. Det kan meget vel være det, FC Midtjylland har brug for, siger Kraul.

Facebook
Twitter