Kraul: Top 10 over de bedste spillere i FCK-historien

Med Jesper Grønkjærs karrierestop siger FC København farvel til en af de største spillere i klubbens historie. Her giver Andreas Kraul sit bud på de ti bedste FCK'ere i historien.

FC Københavns hold til den første CL-kamp mod Chelsea i februar i år. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Med Jesper Grønkjærs karrierestop siger FC København farvel til en af de største spillere i klubbens historie. Men hvem er egentlig den bedste spiller i FCK-historien, og hvem følger efter.

Her er mit bud på en top 10 over de bedste spillere, der har haft løvelogoet på brystet siden de første år i begyndelsen af 1990'erne.

Diskuter endelig med nedenunder. Og husk, at det er først og fremmest deres tid i FC København, de er bedømt på. Derfor er Brian Laudrup for eksempel ikke med på listen.

10. Erik Mykland

På tiendepladsen har jeg valgt en af de største personligheder, jeg har mødt i fodboldverdenen. Men ud over at være en elskelig mystiker med problemer, var Myggen samtidig en fantastisk fodboldspiller, som også kunne dominere det norske landshold.

9. Lars Højer Nielsen

Der er ikke blevet plads til ret mange af de 'gamle' FCK-spillere på listen, men Lars Højer var med fra begyndelsen og en konstant kvalitetsspiller også gennem nogle af de svære år. Samtidig er hans frisparksscoringer fortsat legendariske.

8. Marcus Allbäck

Rendyrket klasse og professionalisme fra den svenske angriber, der kom til FC København i karrierens efterår, men viste vejen - ikke mindst med den første deltagelse i Champions League i efteråret 2006. Matchvinder i sejren over Manchester United i Parken.

7. Annti Niemi

Den finske keeper var ikke i FC København i den bedste periode, men han havde klar klasse ud over Superligaen, hvilket han også senere har  bevidst gennem mange år i Premier League. Den bedste målmand i FCK-historien.

6. Tobias Linderoth

Det tog lidt, før den svenske vindertype slog igennem, men så ændrede han også hele kulturen i FC København og var en af hovedkræfterne bag Champions League-holdet i 2006. En ægte anfører.

5. Christian Poulsen

Den nuværende danske landsholdsanfører havde en fantastisk tid i FC København, hvor han i løbet af et år gik fra ukendt lærling til Årets talent, landsholdsspiller, europæisk profil og millionindkøb i Schalke 04. Altså dengang han stadigvæk var rigtig god.

4. Brede Hangeland

Den høje nordmand udgjorde i en sæson Superligaens til dato bedste stopperduo med Michael Gravgaard, men hvor Gravgaard toppede i FCK, har Hangeland senere i Fulham bevist, at han var hjertet i FCK-forsvaret anno 2006.

3. Atiba Hutchinson

Canadieren kom til FC København sammen med Ståle Solbakken - og så sig ikke tilbage, inden han sidste sommer blev solgt til PSV Eindhoven som Superligaens klart største profil. Mesterskaber på stribe, men røg af sted inden det helt store CL-eventyr i denne sæson.

2. Sibusiso Zuma

Sydafrikaneren nåede aldrig at opleve den helt store internationale succes, men gennem adskillige år var han Superligaens i særklasse største profil og entertainer. Og han kunne på helt egen hånd skille et helt forsvar ad. Saksespark, dribleture, mesterskaber.

1. Jesper Grønkjær

Og der var han så. Spilleren, der kom hjem til Superligaen, da alle troede han var færdig, men som siden bare har vundet, vundet og vundet. Og løftet FC København det sidste stykke ikke bare i Champions League, men også videre fra gruppespillet. Grønkjær er den bedste spiller i FC Københavns historie.

Boblere til listen: Johan Wiland, Zdenek Pospech, William Kvist, Bjarne Goldbæk, Dame N'Doye, Todi Jónsson. Michael Gravgaard, Ståle Solbakken.

Enig eller uenig? Skriv din mening herunder.

Facebook
Twitter