Kraul: Tre nøgledueller i topkampen i Herning

DR Sportens kommentator Andreas Kraul udpeger de tre vigtigste dueller, når FC Midtjylland får besøg af FC København.

Pione Sisto bliver en stor opgave for FCK, mener Andreas Kraul. (Foto: Grafik: DR Sporten © (c) DR/Scanpix)

I november fik stormen Gorm sat en stopper for det dødspændende opgør mellem FC Midtjylland og FC København. Hjemmeholdet aflyste af sikkerhedsmæssige årsager, og derfor er de to hold en kamp bag ud i tabellen. I aften kommer der så endelig balance i regnskabet.

Det bliver uden tvivl et brag af en kamp, når de forsvarende mestre tager imod hovedstadsholdet, der lige nu ligger i poleposition til at tage trofæet tilbage. DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul har kigget på, hvor det formentlig tætte kamp kan blive afgjort. Her er Krauls tre nøgledueller.

1. Nicolai Jørgensen vs. Kian Hansen/Nikolay Bodurov/Tim Sparv

Nicolai Jørgensen scorede mod Esbjerg i weekenden. Et mål, som mange mener burde være annulleret. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Hos FCK er det oftest Nicolai Jørgensen, der har nøglen og skaber det overraskende. Han ligger i virkeligheden som angriber, så man ville nok sige, at det er Kian Hansen og Bodurov, der skal stoppe ham. Men Jørgensen vandrer rundt og falder ned, så Tim Sparv bliver vigtig i at få stækket Jørgensen, siger Andreas Kraul.

2. Pione Sisto vs. William Kvist/Peter Ankersen

Pione Sisto skrev sig i torsdags ind på listen af danskere, der har scoret på Old Trafford. (Foto: Jason Cairnduff © Scanpix)

- For FC Midtjylland er det Pione Sisto, der laver de der solomål. Han vil typisk starte på en af kanterne og trække ind i banen. Det er ikke nok for FCK, at have en back til at tage ham, så William Kvist må være ekstra opmærksom på at backe af og lukkede ned for Sisto.

- 6’er-rollen på begge hold bliver ekstremt vigtig, for det er i det område, at for eksempel Sisto gjorde ondt på Manchester United. Det er vigtigt for FCK, at Kvist får lukket det område ned. Og lige sådan med Nicolai Jørgensens mål mod Esbjerg, hvor han får lov til at få bolden, selv sætte angrebet i gang og komme med i feltet bagefter. Begge hold skal passe på det farlige område i forhold til de kampafgørende typer.

3. André Rømer vs. Benjamin Verbic

Benjamin Verbic skal udfordre Andre Rømer med sin fart og gennembrudsstyrke. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

- Jeg synes, der ligger en spændende og sjov duel i Andre Rømer overfor Benjamin Verbic. Det er ikke fordi, at Verbic på nogen måde er Memphis Depay, men hans forcer er lidt de samme: en ekstrem hurtighed og ikke mindst én-mod-én styrken. Jeg er 1000 procent overbevist om, at FCK meget gerne vil have Verbic én-mod-én med Rømer, siger Andreas Kraul.

Kampen mellem FC Midtjylland og FC København bliver vist på TV3+ i aften klokken 20.00. Du kan selvfølgelig også følge opgøret i LIGA på P3 eller her på dr.dk/sporten.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve