Kraul vurderer: Sådan er de danske holds chancer for at nå europæisk gruppespil

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul vurderer de danske holds chancer for at komme videre i Europa.

Andreas Kraul vurderer, at FCK har fået den ebdste lodtrækning af de danske hold. (Foto: Anders KjæRbye © Scanpix)

De danske fodboldhold har fået en vanskelig lodtrækning, og det kan blive svært for dem at nå videre til de europæiske gruppespil i efteråret.

Det fortæller DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul.

- Der er ikke nogen af de danske hold, der går ind til kampene som kæmpe favoritter, lyder den overordnede vurdering.

Herunder giver han en procentvis vurdering af de enkelte holds muligheder for at komme videre i turneringen.

FC København, 51 procent

FCK jubler i Superligaen. (Foto: Anders KjæRbye © Scanpix)

Formår de danske mestre at spille sig forbi The New Saints fra Wales, så skal FC København enten møde Røde Stjerne Beograd eller HJK Helsinki fra Finland.

Det vurderer Andreas Kraul som en udmærket lodtrækning.

- Det bliver sandsynligvis holdet fra Beograd, som FC København skal møde. Og her er FCK små favoritter. Røde Stjerne var i Champions Leagues gruppespil i sidste sæson, hvor de var i pulje med både Liverpool og Paris Saint-Germain. Men mest berømte er de berømte og berygtede for deres fans, der skaber en vild stemning omkring holdet.

Bliver FC København slået ud af The New Saints skal de møde islandske Valur Reykjavik eller bulgarske Ludogorets i tredje kvalifikationsrunde til Europa League-gruppespillet.

FC Midtjylland, 50 procent

FC Midtjylland fik sølv sidste år. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

De danske vicemestre skal med stor sandsynlighed møde det skotske storhold Rangers fra Glasgow.

- FC Midtjylland har 50 procent chance for at komme videre, for Rangers er ubehagelige at møde på Ibrox i Skotland. Det er et fantastisk stadion med søde mennesker, men der venter også et godt fodboldhold. Heldigvis er FC Midtjylland også gode på hjemmebane, og derfor vil jeg vurdere, at det opgør bliver helt lige, hvis det skal spilles, siger Andreas Kraul.

FC Midtjylland kan også møde Progres Niederkorn i Europa League-kvalifikationens tredje runde, hvis holdet fra Luxembourg slår skotterne ud.

Esbjerg, 25 procent

Esbjerg snuppede overraskende bronzen i sidste sæson. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Vestjyderne får italiensk eller ungarsk modstand i form af Torino eller Debrecen, hvis de spiller sig videre til tredje runde i Europa Leagues kvalifikation.

- Italierne går meget op i deres Europa League-kampagne. Det ser derfor svært ud for Esbjerg. Derfor vil jeg ikke give dem mere end 25 procent, hvis de kommer så langt.

Brøndby, 40 procent

Brøndby har fået ny træner før denne sæson. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

I Europe Leagues tredje kvalifikationsrunde skal Brøndby enten møde Braga fra Portugal eller hviderussiske Shakhtyor Soligorsk. Mest sandsynligt er det, at portugiserne bliver Brøndbys modstander.

- Skynd jer til Portugal, Brøndby-fans. Det er et fantastisk stadion, som er bygget ind i en klippe, og Braga er en skøn by. De blev nummer fire i Portugals bedste række i sidste sæson. Det kan blive en svær modstander, og Brøndby skal også lige slå Legia Gdansk fra Polen, før de får lov at tage en august-tur til Portugal. Derfor får Brøndby 40 procent chance for at gå videre, lyder vurderingen.