Krisen kradser i Brøndby og AGF: Men hvor blinker de røde advarselslamper mest?

Hverken Brøndby eller AGF har vundet i denne superliga-sæson

Hverken spil eller pointhøst har været godt for AGF i sæsonens første seks kampen. Foto: Scanpix. Grafik: Diede Linnet van de Mosselaar.

Selvom denne superligasæson kun er seks kampe gammel, så spærrer man alligevel øjnene ekstra meget op, når man tager et kig på tabellen.

For blikket skal glide langt ned, før man får øje på de forsvarende mestre fra Brøndby og sidste sæsons nummer fire, pokalsemifinalisterne fra AGF.

De to storklubber har stadigvæk ikke sunget sejrssang i den nye sæson. De blå-gule fra Vestegnen ligger nummer ni, mens de hvide fra Fredensvang roder rundt helt nede på 11.-pladsen.

Kradser krisen i de to klubber, som de tre seneste sæsoner begge er sluttet i top fire i Superligaen?

DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul, tænder fra en til fem advarselslamper hos de to haltende kæmper.

Hvordan har præstationer på banen været?

Det har knebet med pointene for både Brøndby og AGF, men ifølge Andreas Kraul, er der mest grund til bekymring over selve spillet hos aarhusianerne.

Vi begynder med det, det hele handler om i fodbold. Spillet på banen. For her har de to klubber ifølge Andreas Kraul set vidt forskellige ud i sæsonens første seks kampe.

- Selvom Brøndby kun har hentet fire point, så kan man sagtens se, hvad de gerne vil. De er bare ikke så gode til det, som de var seneste sæson. De har haft mange uafgjorte kampe, hvor marginalerne ikke har været på deres side, så spillet har ikke været så bekymrende.

Modsat står det til i den jyske hovedstad. For hvor Brøndby ser ud til at have styr på spilkonceptet, men bare mangler topniveauet fra sidste sæson, så er der anderledes mange faresignaler at spore hos AGF.

- Når David Nielsen (træner, red) efter nederlaget mod Viborg er ude og sige, at han synes AGF var det hold, der vilde det mindst, så begynder advarselslamperne at blinke. Netop viljen er jo det, som har indkapslet AGF de seneste par sæsoner. Når den sult og ærgerrighed efter at ville vinde ikke kan ses i spillet, er der grund til bekymring, lyder det fra Kraul.

Hvor stor er presset på træneren?

Der er ifølge Andreas Kraul mest pres AGF-træner David Nielsen.

Fra spillet på banen, til manden med ansvaret. For når det kniber med resultaterne for et fodboldhold, peger pilen altid mod træneren.

Men på den københavnske vestegn har Brøndby-træner Niels Frederiksen ifølge Andreas Kraul ingen grund til bekymring.

- Når man giver Brøndby det første mesterskab siden 2005, med en trup der lignede en, som skulle kæmpe for at komme i top seks, så er snoren meget lang, siger Kraul.

- Og så virker Niels Frederiksen til at have helt styr på sin trup og sit koncept. Så jeg ser ingen grund til, at der skulle været mere pres på Niels Frederiksen, end det pres der naturligt følger med at være træner i Brøndby.

Hos AGF bør advarselslamperne ifølge Andreas Kraul blinke lidt mere end hos Brøndby, dog uden at det er alarmerende. For selvom sæsonstarten ikke har været god, så har AGF-træner David Nielsen de seneste sæsoner flyttet AGF rigtig meget.

- Jeg er sikker på, AGF-ledelsen stadigvæk har tillid til David Nielsen. Men han skal passe på, at han ikke bevæger sig ned af et spor, han ikke kan komme tilbage ad.

- Når han snakker om, at han vil have, at spillerne skal vise mere attitude og påtager sig rigtig meget ansvar, så bliver han også mere sårbar, hvis det viser sig, at spillernes attitude ikke ændre sig. Så er det netop, at pilen peger mod træneren.

Hvordan ser spillertruppen ud i forhold til seneste sæson?

Både Casper Højer (til venstre) og Jesper Lindstrøm er fortid i Superligaen.

Men trænerne kan ikke sparke bolden i kassen. Den opgave påhviler spillerne. Og hos både Brøndby og AGF har der været gang i svingdøren denne sommer.

Og som med de to ovenstående punkter, så vurderer Andreas Kraul, at Brøndby også her har mindre grund til bekymring. Selvom advarselslamperne dog blinker en del.

- Det er vanvittigt, hvad der er forsvundet fra mesterholdet med Marvin Schwäbe, Anthony Jung, Hjörtur Hermansson og Jesper Lindstrøm. Den eneste årsag til, at alle advarselslamperne ikke blinker er, at salget af anfører Andreas Maxsø gik i vasken. Og så har de nye spillere ikke rigtig sat sit spor endnu, så der er stadigvæk en del ubekendte i Brøndbys trup.

Hos AGF har man også sagt farvel til mange spillere. Især tabet at målmanden Kamil Grabara, Kevin Diks og Casper Højer har ifølge Andreas Kraul gjort ondt på aarhusianerne.

- Det er jo tre af de fire bedste AGF’ere fra sidste sæson, som pludselig er væk. Kamil Grabara kan man sige meget om, men han var en karakter i målet. Casper Højer var blevet en talisman på for David Nielsen, og Kevin Diks har så meget kvalitet, siger Kraul.

- Og hvis man dertil ligger, at den sidste spiller af de fire bedste, Patrick Mortensen, i denne sæson ser noget skrøbelig ud, så blinker alle advarselslamperne bare, hvis man sammenligner truppen med seneste sæson.

FacebookTwitter