Kuhn stopper af hensyn til sin familie

Det er ikke på grund af den seneste tids sportslige nedtur, at Allan Kuhn har sagt sin stilling som cheftræner i FCM op. Det er af hensyn til familien.

Allan Kuhn har valgt at prioritere familien i stedet for jobbet som cheftræner i FC Midtjylland. (Foto: Anders Kjærbye © Scanpix)

Det er hensynet til familien, der får Allan Kuhn til at stoppe godt halvandet år, efter at han startede som cheftræner i FC Midtjylland.

- Den sidste halvanden måneds tid har jeg ikke været det menneske, jeg gerne vil være, over for min familie og mine omgivelser, siger han til DR Sporten.

- Jeg har været fraværende. Jeg har ikke været den nærværende far, kæreste og mand, som jeg gerne vil være. På det tidspunkt, jeg skrev under for halvandet år siden, lavede jeg en aftale med min kone om, hvis cheftrænerjobbet tog for meget, så ville jeg sætte en stopper for det. Og det har jeg så gjort nu, siger Allan Kuhn.

Resultaterne har ikke flasket sig i den seneste tid, hvor holdet kun har fået to point i siden sejren over FC København den 6. marts, og det har øget presset på træneren.

- Det er nok en kombination. Det er det første, man tænker på, når man står op om morgenen, og når mine børn taler til mig, så siger jeg ja og nej og hører ikke rigtigt, hvad det er, de siger. Jeg ved ikke, hvorfor det kommer nu, men det kan jo godt have en forbindelse med resultaterne, medgiver han.

Allan Kuhn tiltrådte i FC Midtjylland 16. august 2009 og opnåede 27 sejre i 63 kampe.

Ørgaard beklager

FC Midtjyllands sportsdirektør Jens Ørgaard er meget ked af at skulle sige farvel til træneren.

- Personligt er jeg meget ked af beslutningen, for jeg havde gerne set Allan fortsætte i spidsen for holdet frem til pokalsejr og europæisk kvalifikation til sommer, siger Jens Ørgaard.

- Han har ønsket det anderledes, og på et personligt plan har jeg stor respekt for en mand, der tager en så stor og svær beslutning, siger han.

Riddersholm får chancen

Den tidligere assisterende træner Glen Riddersholm får nu ansvaret.

- Og det gør han med stort hjerte, højeste træneruddannelse og erfaringer både som assistenttræner og som U-landsholdstræner. Samtidig har han et stærk team på otte topmotiverede trænere omkring sig, så jeg er sikker på, at opgaven bliver løst, fastslår sportsdirektøren. 

Midtjyderne ligger p.t. på fjerdepladsen i Superligaen, efter at holdet ikke har vundet siden den 6. marts, og det er kun blevet til to point de seneste fem kampe.

Facebook
Twitter