Kunne det betale sig for superligahold at tabe? Divisionsforening afviser kritik

Superligaens struktur skal som planlagt evalueres efter sæsonen, lyder det fra Divisionsforeningen.

Hobro endte på syvendepladsen og har dermed nu kun fire point ned til nedrykningstregen i deres slutspilspulje. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Flere spillere og trænere fra Superligaen har rettet hård kritik mod turneringsstrukturen, efter det var fordelagtigt at ende på en ottende- eller niendeplads frem for syvendepladsen.

Det ville nemlig føre til en væsentligt lettere nedrykningspulje, og det har derfor fået flere til at spekulere i, at det kunne betale sig at tabe for OB og Sønderjyske, så man endte under Hobro på syvendepladsen.

Men det scenarie er der ikke den store forståelse for i Divisionsforeningen.

- Jeg kan ikke forstå, at det kan betale sig at tabe. Det er en påstand. Det er ualmindeligt farligt, uanset hvordan man går ind i slutspillet, hvis man står og mangler de tre point i sidste ende, siger direktør Claus Thomsen.

Ottende og niendeplads langt fra nedrykning

Faktum er dog, at resultaterne på sidste spillerunde endte ud med, at både OB og Sønderjyske tabte, hvilket sikrede dem de fordelagtige pladser som nummer otte og nummer ni.

Begge hold har nu i deres nedrykningspulje ti point ned til nedrykningsstregen, mens Hobro, der egentlig gjorde det bedre i grundspillet, kun har fire point til nedrykningsstregen.

Noget, der søndag vakte stor vrede i Hobro.

- Det er en skændsel, sagde træner Thomas Thomasberg til DR søndag.

I løbet af sidste spillerunde vakte det blandt andet opsigt, at Sønderjyske i en række tweets udtrykte glæde ved, at holdet kom bagud til slut.

Og Sønderjyske-spilleren Christian "Greko" Jakobsen gav i et interview med TV3 Sport efter kampen udtryk for, at det var en latterlig situation, og at det gjorde ondt på stoltheden.

Det kan ikke betale sig at tabe

Men Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, køber stadig ikke præmissen om, at det kunne betale sig at tabe.

- Når der er to grupper, vil der være forskellige udgangspunkter i de to grupper: Ja. Men kan det betale sig at tabe: nej, siger han.

Så du forstår ikke Thomas Thomasberg og andre Hobro-folks frustration over det her?

- Jeg kan ikke se den direkte linje fra det ene til det andet.

Han vil dog gerne lytte til kritikken, når strukturen skal evalueres efter sæsonen.

- Vi tager alle kommentarer omkring turneringsstrukturen med og ser på, om der er hensigtsmæssige ændringer, der kan laves.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter