Læs Onyszkos kontroversielle citater

Søndag læste FC Midtjyllands sportsdirektør, Jens Ørgaard, Arek Onyszkos bog "Fucking polak". Mandag fik Onyszko fyresedlen. Læs de kontroversielle citater her.

Arek Onyszko har altid været berømt eller berygtet for at være meget åbenmundet. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Målmanden Arek Onyszko blev mandag fritstillet af FC Midtjylland på grund af sin bog "Fucking polak", hvor den tidligere OB-profil blandt andet siger følgende:

Om bøsser: - Jeg hader bøsser. Det gør jeg virkelig. Jeg synes, det er så fucking klamt. Det er klamt at høre dem tale sammen. Som om de er piger. Jeg kan ikke sidde i selskab med nogen, der er bøsse. Se dem kysse hinanden. Det er så vammelt.

Om Hells Angels: - Jeg synes, deres grundtanke er sej. De har et sammenhold og et ægte fællesskab. Og så har de en maskulin identitet, som de ikke er i tvivl om.

Om situationen, hvor han i sommer blev fyret i OB efter en voldsdom mod sin eks-kone: - Fuck jer alle sammen. Hvis I behandler mig som en lille lort. Efter alt det jeg har gjort for jer. Jeg skaffede jer den sølvmedalje. Jeg var en fuckin' god keeper for jer. Det siger jeg til dem, mens de står der med deres forstenede business-ansigter. Og så skriver jeg under på det fucking stykke papir.

Om situationen, hvor han tævede sin eks-kone: - Strammer mit greb om hendes håndled og trækker hende ind i badeværelset. Jeg vil ikke have, at børnene skal se, hvad der foregår. Anna gør ikke noget for at forsvare sig. Hun er helt passiv. Helt væk. Lige nu føler jeg, at jeg bare udnytter situationen. Hendes kæbe er hævet op. Det er noget rigtigt lort, det her.

Om OB's bestyrelsesformand Niels Thorborg (kaldes fejlagtigt Thorvaldsen i bogen, red.): - Nils Thorvaldsen fra L'Easy er sikkert en dygtig forretningsmand, men han aner ikke en skid om fodbold. Alligevel har han masser af magt i OB. Det er Nils Thorvaldsen, der vurderer hvilke spillerkontrakter, der skal fornyes. Det er fuldstændig sindssygt at have en ikke-fodboldkyndig til den slags. Han skal bare holde sin kæft om fodbold.

Om kvindelige sportsjournalister: - Til gengæld fatter jeg ikke, hvorfor der er så mange kvindelige sportsjournalister. Det er som om, at alle værterne på sportsudsendelserne på tv skal være kvinder. Det er sikkert bare, fordi de ser godt ud. Så kan de nemmere lokke svar ud af os. Jeg synes bare, det er et skråplan. De har ingen faglighed. De aner ikke en skid om fodbold.

Facebook
Twitter