Landsholdsspiller om Brøndbys nye træner: Superligaen har aldrig set noget lignende

Brøndbys nye træner stiller kæmpestore krav til sine spillere og sværger til højt pres og offensiv fodbold.

Alexander Zorniger var træner for Yussuf Pousen i RB Leipzig. Her dog et billede fra tyskerens tid i Stuttgart, hvor han blev fyret efter et halvt år. (Foto: Daniel Roland © Scanpix)

Brøndby, som de fleste kender det, kan være fortid.

- Det kommer til at være så anderledes, og der er ikke nogen, der har set det her før - det kan næsten ikke undgå at blive godt, siger landsholdsspilleren Yussuf Poulsen om tyskeren Alexander Zornigers ansættelse i Brøndby.

Yussuf Poulsen har tidligere trænet under Zorniger, da den 48-årige tysker stod i spidsen for RB Leipzig.

- Som person er han åben og imødekommende, og han kan godt lide at snakke. Så som person værdsætter jeg ham rigtig meget. Det kan godt være, der er nogen, der bliver sure på ham engang imellem, fordi han siger tingene, som de er.

- Men jeg synes, han er rigtig god til mandskabsbehandling. Han er god til at behandle alle på samme niveau, og han tager ikke højde for, om man hedder det ene eller det andet, siger Poulsen.

Yussuf Poulsen og RB Leipzig rykker op i Bundesligaen i den kommende sæson. Det bliver fejret på behørig vis her. (Foto: JAN WOITAS © Scanpix)

Poulsen skiftede til Leipzig som bare 18-årig, men Zorniger skelede ikke til den unge danskers alder, da kantspilleren troppede op til første træning i den tyske klub.

- Der var meget, der var nyt for mig. Men allerede fra første dag stillede han kæmpestore krav til mig. Han prøver at gøre hver spiller til den bedste spiller, de kan blive. Og det gør, at man nogen gange bliver presset på et niveau, man ikke har prøvet før, fordi han kræver så meget af én som spiller. Han forventer, man er 100 procent professionel 24/7.

Spillestil kommer også til at give bagslag

Zorniger stoppede i Leipzig i starten af 2015 og fortsatte siden karrieren i Bundesliga-klubben Stuttgart. Her gik der dog kun et halvt år, så blev han fyret.

Men begge steder – og med klart størst succes i Leipzig – har Zorniger forsøgt at sætte sine hold op til at presse højt på banen og hurtigt eksekvere sine angreb.

- Han er træner på en anden måde, og vi må se, om han kan gennemføre det i Brøndby. Og kan han det, bliver det noget, som Superligaen ikke har set før.

- Det kommer til at tage tid, for spillerne skal først lære at spille på den måde. Og der kommer til at være tvivl nogle gange, hvor folk siger, ”kan det nu gå?”

- For det er en rigtig offensiv måde at spille fodbold på, og det kommer til at give bagslag nogle gange – det gjorde det også hos os. Men når det fungerer, og folk stoler på, at den måde at spille fodbold på kan skabe resultater, så bliver det også godt, siger Poulsen.

Brøndby IF har indgået aftale med Alexander Zorniger, der bliver cheftræner for Brøndby IF's Superliga-hold per 1. juni 2016. (Foto: HENDRIK SCHMIDT © Scanpix)

Selvom Poulsen og Zorniger altså ikke længere er tilknyttet samme klub, har de bevaret kontakten. Og da Brøndby manifesterede sin interesse, ringede Poulsens telefon kort efter:

- Han vidste godt, at jeg kendte folk i Brøndby, og jeg var måske den, der var tættest på det, som han kunne spørge. Han ville gerne vide lidt om det hele, og han ringede for et par dage siden, da han lige havde fået tilbuddet.

- Jeg synes, det er mega-spændende, og jeg glæder mig helt vildt meget til at følge med, slutter Poulsen.

Zorniger har fået en kontrakt på to år i Brøndby.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter