Lukas Spalvis til Sporting Lissabon: En drømmeklub

Superligaens topscorer skal fra sommer spille for Sporting Lissabon.

Lukas Spalvis skal til den portugisiske hovedstad fra sommeren 2016. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

AaB har solgt Superligaens topscorer, Lukas Spalvis, til Sporting Lissabon. Salget er først gældende fra sommer, og dermed spiller den 21-årige litauer sæsonen færdig for nordjyderne.

Og Lukas Spalvis lægger ikke skjul på at skiftet er et drømmeskifte for ham.

- Jeg havde andre muligheder, men Sporting Lissabon er umiddelbart en drømmeklub for mig, siger Lukas Spalvis til klubbens hjemmeside.

- De fleste ved, at jeg har det godt i AaB, og derfor skulle der også noget særligt til for at lokke mig væk; det er klart, at jeg ser frem til at tørne ud for Sporting Lissabon, og det er dejligt, at tingene nu er afklaret, siger han og fortsætter:

- Mit fokus er nu fuldt ud rettet mod at præstere optimalt for AaB i et meget vigtigt forår, hvor vi med en foreløbig andenplads i ligaen og en kvartfinale i pokalturneringen har mange spændende opgaver foran os, siger Lukas Spalvis, der kom til AaB fra tyske SC Freiburg.

Stolte over salg

AaB oplyser ikke salgspris for den unge angriber, der havde kontrakt med AaB indtil 2018, men man opjusterer forventningerne til regnskabet med 7-12 millioner kroner.

- Vi er stolte af at sælge Lukas til en kæmpe klub som Sporting Lissabon, siger sportschef Allan Gaarde til klubbens hjemmeside og fortsætter:

- I det forgangne transfervindue var det en åbenlys prioritet for os at beholde Lukas indtil sommer, og vi glæder os over at kunne nyde godt af hans færdigheder i fire måneder endnu, siger Gaarde.

- Lukas viste allerede potentiale på vores U/19 Liga-hold, men siden han blev senior, har han udviklet sig med stormskridt. Først og fremmest er Lukas en notorisk målscorer, men han er også en både klog og arbejdsom fodboldspiller.

Lukas Spalvis er foreløbig noteret for 50 officielle kampe og 26 mål for AaB, i denne sæson har han scoret 14 mål, mens det for Litauens A-landshold indtil videre er blevet til to scoringer i ti optrædener.

Facebook
Twitter