Lyngby og AC Horsens rykker op i Superligaen

Lyngby slog FC Helsingør med 1-0 på et målmandsdrop, mens AC Horsens slog Skive 3-2 på et mål i overtiden.

Lyngby og AC Horsens er tilbage i Alka Superligaen efter flere års fravær.

Lyngbys førerhold i 1. division slog på hjemmebane FC Helsingør med 1-0 efter et stort målmandsdrop, mens AC Horsens med en scoring i overtiden nappede en 3-2-sejr over Skive.

Med sejrene er de to klubber sikre på at slutte i top-tre, selv om der fortsat mangler fire spillerunder i landets næstbedste række.

Det er fire år siden, at Lyngby senest optrådte i Superligaen, mens AC Horsens har været uden for det gode selskab i tre år.

David Nielsens Lyngby-spillere har sæsonen i gennem været noget nær suveræne i 1. division, men søndag skulle der en stor Helsingør-bommert til at sætte oprykningsfesten i gang.

En tilbagelægning i begyndelsen af anden halvleg fra Helsingørs Mads Aaquist røg under fødderne på målmand Daniel Jespersen.

Selv om keeperen jagtede bolden, kunne han ikke nå at stoppe den, før den trillede over målstregen og satte gang i jublen hos hjemmeholdets fans.

Dramatik i Horsens

AC Horsens gør i næste sæson Lyngby selskab i Superligaen efter en dramatisk 3-2-sejr på hjemmebane over Skive.

Bo Henriksens mandskab førte både 1-0 og 2-1, men begge gange fik gæsterne udlignet.

I overtiden kom forløsningen, da Bubacarr Sanneh scorede sejrsmålet for Horsens.

Med sejren kan Horsens ikke længere hentes, fordi holdet har tre point til gode på skrivebordet, som først bliver tilskrevet 16. maj, hvor kampen mod konkursramte FC Vestsjælland skulle være spillet.

Silkeborg kan meget vel blive det tredje hold, der tager turen op i Superligaen efter en midtjysk 1-0-sejr over HB Køge. Vejle og Vendsyssel kan dog fortsat nå at sætte en stopper for silkeborgenserne.

/ritzau/

FacebookTwitter