Lyngby rykker ned efter vild målfest mod AC Horsens

AC Horsens vandt søndag med 4-3 ude mod Lyngby, som dermed rykker med Horsens ud af Superligaen.

Allerede nedrykkede AC Horsens hev søndag Lyngby med sig en tur ned i 1. division.

I Lyngby leverede gæsterne, som rykkede ned i sidste runde, en god indsats og vandt fortjent med 4-3 over et tamt Lyngby-mandskab.

Horsens kom energisk ud til kampen, mens Lyngby ikke fik gang i spillet og måtte sande, at holdet med nederlaget ikke længere kunne undgå nedrykning fra landets bedste fodboldrække.

Med tre runder tilbage er der således 11 point op til Vejle og OB, og derfor må Lyngby med Horsens en tur ned.

Horsens fik en drømmestart på opgøret, da højrebacken Jacob Buus hamrede bolden fladt i nettet fra kanten af feltet efter blot fem minutter, og efter knap et kvarter scorede kantspilleren Louka Prip til 2-0 på straffespark.

Jacob Buus var kampens store oplevelse. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Lyngby havde bolden mest, men kunne slet ikke få gang i spillet mod et Horsens-hold, som trods udsigten til en tur i 1. division spillede med stor gejst og intensitet.

Hjemmeholdet kom bedre ud til anden halvleg og fik sat gæsterne under pres, men godt ti minutter efter pausen tog Horsens’ Jacob Buus sagen i egen hånd og scorede et fornemt mål til 3-0.

Lyngby fik reduceret til 1-3 med knap 20 minutter igen ved kantspilleren Magnus Warming, inden midtbanespilleren Victor Torp pyntede på resultatet knap fem minutter før tid med et flot spark.

Hjemmeholdets nedtur nåede sit klimaks, da den indskiftede forsvarsspiller Frederik Winther scorede selvmål til 2-4 i overtiden, inden Lyngby fik reduceret igen før slutfløjt.

Vejle vandt sikkert

Med hjælp fra et Lyngby-nederlag sikrede Vejle Boldklub sig søndag en ny sæson i Superligaen, da holdet hjemme besejrede Sønderjyske med 4-2 i Superligaens nedrykningsspil.

Tidligt i kampen stod det klart, at Vejle ville spille kampen på egne præmisser. Vejlenserne sad på spillet kampen igennem og skabte mange chancer.

Især brasilianske Allan Sousa var i hopla, og med to scoringer var han afgørende for, at Vejle trak sig sejrrigt ud af det underholdende opgør.

Med 4-2-sejren står den altså på Superliga igen i næste sæson for Vejle, fordi Lyngby samtidig tabte til Horsens og rykkede ned.

Lyngby kigger nedad. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

I søndagens opgør satte Vejle sig som sagt hurtigt på spillet. I første halvleg var det især holdets offensive kreatører Allan Sousa og Arbnor Mucolli, der bød sig til med flere gode forsøg.

Til trods for de mange chancer lignede det længe, at første halvleg skulle slutte 0-0.

Men efter 45 minutter kom Allan Sousa gennem Sønderjyske-forsvaret og sendte hjemmeholdet på 1-0.

Anden halvleg startede lige så actionfyldt, som første halvleg sluttede.

Efter 50 minutter nedlagde Vejles tyske målmand, Alexander Brunst, Sønderjyskes Peter Buch Christiansen i feltet, hvorefter dommer Mikkel Redder dømte straffespark til gæsterne.

Straffesparket tog svenske Emil Holm sig af, og med et velplaceret spark udlignede han til 1-1 for Sønderjyske.

Selv om Sønderjyske efter scoringen spillede sig mere ind i opgøret, var det Vejle, der efter 68 minutter bragte sig i front på ny.

Her var det hjemmeholdets iranske midtbanespiller Saeid Ezatolahi, der med et skud fra 25 meter hamrede Vejle i front.

Blot fem minutter senere udlignede Stefan Gartenmann, da forsvarsspilleren kom højest på et hjørnespark og headede bolden i mål til 2-2.

Målscoringen sluttede ikke her. Efter 81 minutter kunne Vejle for tredje gang i kampen bringe sig i front.

Igen var det brasilianske Allan Sousa, der var på spil. Med en velplaceret afslutning sørgede han med sit andet mål for at bringe Vejle på 3-2.

Fem minutter senere cementerede indskiftede Lukas Engel sejren for Vejle, da han sendte bolden i målet til 4-2, som også blev kampens slutresultat.

AGF lægger pres på FCK med sejr i Randers

Kampen om Superligaens bronzemedaljer er for alvor i gang igen, efter at AGF søndag med en 1-0-sejr i Randers spillede sig på 45 point og nu bare er tre point efter FC København.

FCK har dog en kamp i hånden mandag mod FC Nordsjælland, hvor københavnerne med en sejr kan øge forspringet til seks point igen.

AGF's sejr i lokalopgøret mod Randers var ganske fortjent, da aarhusianerne ganske enkelt kreerede flest chancer og burde have vundet med mere.

Randers kunne dermed ikke leve op til sidste rundes flotte 4-2-sejr over Brøndby og må nu rette alt fokus mod torsdagens vigtige pokalfinale mod Sønderjyske.

Kronjyderne er fortsat sidst i mesterskabsspillet, hvor holdet efter 29 kampe blot står noteret for 36 point.

AGF satte sig allerede fra kampens begyndelse på spillet.

Aarhusianerne lukkede helt ned for et fantasiløst Randers-mandskab og skabte selv en del i den anden ende.

Trods flere chancer i åbent spil var det dog efter en dødbold, at AGF scorede halvlegens og kampens enlige mål.

Et frispark blev sendt millimeterpræcist ind i Randers-feltet, og derfor skulle den hollandske back Kevin Diks nærmest bare sætte hovedet på for at sende bolden i kassen til 1-0.

Kevin Diks scorede på et fint hovedstød. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Randers fik sat en god periode sammen inden pausen med enkelte chancer, men AGF virkede til at være i kontrol og afværgede det meste.

Efter pausen lå et 2-0-mål til AGF mere i kortene end en udligning fra Randers, da AGF trods de få Randers-chancer fortsat producerede de største.

AGF-holdet var dog uskarpt, og derfor blev det nervøst for gæsterne til allersidst.

Her smed Randers nemlig alt frem, men et stolpeskud og en afslutning reddet på stregen var det tætteste, som hjemmeholdet kom på udligningen.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk