Lyngby skrev klubhistorie i Herning

FC Midtjylland pressede på i slutfasen, men måtte se sig besejret for første gang nogensinde af Lyngby, der vandt 2-1 i Herning.

  • Jubel efter Kim Aabech scoring til 0-1. (Foto: © Jesper Kristensen, Scanpix)
  • Lyngby BKs Jeppe Brandrup i duel med FC Midtjyllands Sylvester Igbou (Foto: © Jesper Kristensen, Scanpix)
  • Lyngby BKs Jeppe Brandrup i kamp om bolden med FC Midtjyllands Sylvester Igbou (Foto: © Jesper Kristensen, Scanpix)
  • Lyngby slog overraskende FCM 1-0 - det er oprykkernes første sejr over Herning-holdet nogensinde. (Foto: © Jesper Kristensen, Scanpix)
1 / 4

For første gang nogensinde lykkedes det for Lyngby at besejre FC Midtjylland - og det endda i Ulvenes egen hule.

Oprykkerne slog FC Midtjylland 2-1.

Niels Frederiksens tropper var under pres i slutfasen: Morten Petersen så direkte rødt efter 81 minutter, da han nedlagde Ken Fagerberg i feltet, og Danny Olsen scorede på det efterfølgende straffespark.

Men det lykkedes for gæsterne at ride stormen af, og dermed kunne de via scoringer fra Kim Aabech (7. minut) og Emil Larsen (67. minut) sætte de første tre point mod FCM i ti forsøg ind på kontoen.

Lyngby er nu helt oppe på tredjepladsen i Superligaen med 17 point - blot to færre end FC Midtjylland.

Oprykkerne var godt taktisk indstillet til kampen, hvor Niels Frederiksens hold havde fokuseret på at være skarp i omstillingsspillet.

Og det var da også på mange måder en sejr med masser af kynisme, der blev grundlagt, da Kim Aabech efter syv minutter bragte gæsterne foran med 1-0. En flot scoring, hvor Aabech modtog en hovedstødsaflevering og elegant lobbede bolden over Jonas Lössl i FCM-målet.

De midtjyske værter havde nemlig bolden i lange perioder, men det var meget få chancer, som ligaens nummer to fik skabt.

De ufarlige midtjyder blev til gengæld straffet hårdt af Lyngby-spillerne, der kun sjældent udgjorde en trussel. Men når de så endelig angreb, var det farligt hver eneste gang.

Midtvejs i anden halvleg fik Lasse Rise lov til at drible i midtjydernes straffesparkfelt, mens Emil Larsen uhindret fik lov til at sparke den efterfølgende aflevering i mål til 2-0.

FCM-træner Allan Kuhn, der i sidste weekend så sit mandskab tabe til FC København på hjemmebane, så forundret til fra sidelinjen.