19-årig FCN-spiller scorer drømmekasse i årets sidste Superliga-runde: Se alle rundens mål her

Her få du overblikket og højdepunkter fra årets sidste runde i Superligaen.

Årets sidste spillerunde i Superligaen blev afsluttet med drømmekasse i Farum. (Foto: © Claus bech, Ritzau Scanpix)

Når Superligaen går på vinterpause, er det som regel ensbetydende med, at det er oppe over med julegaveindkøb.

Men det gør sig ikke gældende for 2022/23-sæsonen, som bliver afbrudt af VM-slutrunden i Qatar, der starter næste weekend. Derfor blev Superligaens sidste runde for i år allerede spillet søndag, hvor der var hele fem kampe på programmet.

Her får du overblikket og højdepunkter fra Superligaens 17. runde:

Årets sidste Superliga-kamp blev en fuser

FC Midtjylland og Randers FC lukkede og slukkede efterårssæsonen i Superligaen, i en kamp der hverken vil blive husket for flot spil eller et hav af målchancer.

Ingen af holdene lykkedes med at få et spilovertag, og kombineret med mange nærkampe og korte spilstop blev kampen en fuser.

Farum kan holde jul på førstepladsen

Med cifrene 5-1 blev udeholdet AaB sendt hjem med en fodboldmæssig lussing i kampen mod førerholdet FC Nordsjælland.

Dermed forsætter hjemmeholdet de forrygende takter fra efterårssæsonen, der resulterer i, at holdet fra Farum går på julepause på førstepladsen.

Omvendt, så ligger AaB under nedrykningsstregen efter fire nederlag på stribe. Nordjyderne har 14 point efter de første 17 runder og syv point op til Brøndby.

Viborg overvintrer på andenpladsen

Gæsternes Jay-Roy Grot har i efteråret, ligesom resten af hans hold, sprudlet af selvtillid. Efter 24 minutter scorede angriberen kampens første mål.

I anden halvleg lavede midtbanespilleren Clint Leemans et flot frisparksmål, da han scorede da blev sendt udenom muren.

Gaven der blev ved med at give

Med seks mål i Horsens gav de to hold de fremmødte en masse underholdning at gå på vinterpause med. Kampen var gaven, der blev ved med at give. Udeholdet kom som skudt ud af en kanon, da fynboerne efter blot 19 minutter havde bragt sig foran med to mål.

Men Horsens lagde sig ikke ned, og de formåede at udligne til 2-2 inden halvlegen. Målfesten fortsatte i anden halvleg, inden AC Horsens og OB delte i porten med cifrene 3-3.

Tre point at lune sig på for FCK

I Aarhus hentede FCK foran et udsolgt stadion tre point, som de forsvarende mestre kan lune sig på hen over vinterpausen. AGF's Frederik Tingager bragte ellers hjemmeholdet foran, troede han, indtil VAR underkendte scoringen for offside.

Med lidt over ti minutter tilbage af kampen, dukkede FCK's Lukas Lerager op i feltet på et hjørnespark, hvor han med hovedet scorede til 1-0. I overtiden cementerede 19-årige Victor Kristiansen sejren med et langskud til kampens endelige resultat.

17. gang blev lykkens gang for Lyngby

Efterårssæsonen blev ikke den tilbagevenden til Superligaen, som Lyngby havde håbet på. Til gengæld kunne holdet næsten ikke have ønsket sig en bedre måde at gå på vinterpause.

På udebane vandt de kongeblå lørdag sæsonens første sejr, da de efter 17 forsøg slog Silkeborg IF med 2-0.