Målkonger: Duncan sigter mod toppen

AGF's Morten Duncan nærmer sig rekorden for flest Superliga-mål. DR Sporten har kigget på, hvem han er oppe imod.

Morten Duncan jagter fire målkonger i Superligaen. (Foto: Grafik: DR Sporten © (c) Scanpix)

Angribere bliver husket for deres mål. Sådan er virkeligheden i fodbold, og den danske Superliga er ingen undtagelse. For mål giver sejre, og sejre giver trofæer. Men det er få spillere, har scoret mere end 100 mål i Superligaen.

Faktisk kan kun otte spillere i Superligaens historie prale af at have brudt det magiske nummer. Morten Duncan Rasmussen er en af dem, og han har retning mod øverste trin på den ærefulde topscorerliste.

5. Morten Duncan Rasmussen, 123 mål

AGF, Brøndby, AaB, FC Midtjylland.

Morten Duncan debuterede i Superligaen for AGF 12. maj 2002. Dengang var han bare 17 år gammel og kom ind i pausen. Fire dage senere fik han lov at starte inde, og her scorede han sit første Superliga-mål af mange, da AGF slog Silkeborg 4-0.

Siden har den hovedstødsstærke boksspiller været forbi Brøndby, Celtic, Mainz, AaB og FC Midtjylland, inden han i januar i år blev hentet hjem til Aarhus. Det er de nok glade for i AGF, for Duncan har scoret syv mål i de seneste tre kampe og er nu oppe på123 Superliga-mål i karrierne.

Dermed kan den 31-årige angriber ane de to næste på listen over flest Superliga-scoringer. Faktisk er det slet ikke urealistisk, at han springer en plads eller to frem, inden denne sæson er slut om bare to spillerunder. Duncan er på 308 Superliga-kampe inden torsdagens opgør.

4. Steffen Højer, 124 mål

Viborg, AaB, OB.

Den 43-årige angriber huserede i Superligaen fra 1993 til 2007. Karrieren startede og sluttede i Viborg, men i mellemtiden var Højer også forbi Superliga-klubberne AaB og OB – foruden italienske Brescia samt FC Midtjylland, der dengang var i 1. division.

Steffen Højer nåede at score 124 mål i sine 339 Superliga-kampe, og dermed er han kun en enkelt scoring foran Morten Duncan Rasmussen, der torsdag aften kan gå forbi.

3. Heine Fernandez, 126 mål

Silkeborg, Viborg, FC København, AB.

Heine Fernandez er i dag blevet 49 år gammel, og den tidligere målræv har siden sit karrierestop i 2005 blandt andet ernæret sig som værtshusejer på Østerbro i København. Men i 1991, da karrieren startede, var det mål og ikke kolde øl, Fernandez serverede.

Selvom Fernandez kommer fra en lille by nord for Viborg, begyndte Superliga-eventyret med mere end syv sæsoner for Silkeborg. Han leverede blandt andet 12 scoringer, da Silkeborg vandt mesterskabet i 1993/94-sæsonen.

Heine Fernandez kom dog til Viborg og også FC København og AB. Han nåede at score 126 mål i sine 326 Superliga-kampe. Så også han er inden for Morten Duncan Rasmussens umiddelbare rækkevidde.

2. Peter Møller, 135 mål

AaB, FC København, Brøndby.

Her har vi – af gode grunde – fat i en af DR Sportens favoritter. Nu 44-årige Peter Møller gør det strålende som tv-værtDR, men som angriber var han om muligt endnu bedre. Det viste han tidligt, da han åbnede sin debutsæson med 14 mål for AaB.

Så var han ligesom i gang. Siden kig turen forbi FC København, FC Zürich, Brøndby, PSV, Oviedo, Fulham og FC København igen, inden støvlerne blev lagt på hylden i 2005.

Den bredskuldrede angriber med de flagrende albuer behøver dog ikke at kigge sig over skuldrene endnu. Peter Møller scorede nemlig 135 mål i sine 310 Superliga-kampe, og dermed har Morten Duncan Rasmussen stadig 12 mål op.

1. Søren Frederiksen, 139 mål

Viborg, Silkeborg, AaB.

Ingen over, ingen ved siden af. Sjældent har det udtryk været mere korrekt. Frederikshavneren Søren Frederiksen er nemlig ganske alene øverst på topscorerlisten. Superligaens ubestridt farligste angriber gennem tiderne.

Debuten kom i 1989 for Viborg, men vi tæller kun Superliga-mål her, så vi skal frem til sæsonen 1993/94, før Søren Frederiksen fik sin første Superliga-kamp. Viborg vandt 3-1 over Ikast, og Frederiksen lavede et mål. Det første af mange.

Efter Viborg tog han til Silkeborg, så tilbage til Viborg, videre til AaB og til sidst hjem til Viborg igen. Undervejs blev det til 335 Superliga-kampe, og Søren Frederiksen scorede i alt 139 mål. Imponerende.

AGF spiller i aften klokken 20.00 hjemme mod OB, og dermed får Morten Duncan Rasmussen endnu en mulighed for at skyde sig tættere på toppen. Men en af målkongerne, det er han allerede.

Kilder: wikipedia og danskfodbold.com

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter