Målmand fyret for homoudtalelser

FC Midtjylland har valgt at fyre den polske målmand Arek Onyzsko efter hans kontroversielle udtalelser om homoseksuelle i den kommende bog "Fucking polak".

Arek Onyszko har altid været kontroversiel. Det koster ham nu jobbet i FC Midtjylland. (Foto: DR © DR Sporten)

FC Midtjylland har valgt at fyre den polske målmand Arek Onyszko efter hans kontroversielle udtalelser om homoseksuelle i den kommende bog "Fucking polak", hvor Onyszko også roser rockergruppen Hells Angels.

- Efter at vi nu har haft lejlighed til at læse den selvbiografiske bog "Fucking Polak" og drøfte dens indhold, ser vi desværre ingen anden udvej end at fritstille Arek Onyszko, siger sportsdirektør Jens Ørgaard.

Dermed blev det til en kort visit for Arek Onyszko i det midtjyske. Onyszko skiftede til klubben inden denne sæson, efter at målmanden var blevet fritstillet i OB oven på en dom for vold mod sin kone, og den lærestreg har tilsyneladende ikke gjort Onyszko klogere.

- FCM har tidligere frarådet Arek Onyszko at deltage i bogprojektet, men i stedet fokusere på fodbolden og de private udfordringer. Han gav klubben det indtryk, at projektet var droppet. Men han har altså på trods af advarslerne arbejdet videre med projektet. FCM har således ikke haft kendskab til bogens eksistens før nu, forklarer Jens Ørgaard, der kalder Onyszkos udtalelser for et tillidsbrud.

FC Midtjylland valgte med ansættelsen af Onyzsko i juli at udleje den tidligere førstemålmand Lasse Heinze til Silkeborg. Dermed ser det nu ud til, at der bliver spilletid til en af FC Midtjyllands målmandsreserver Martin Raska eller Jonas Lössl.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk