Mange fodboldspillere er på piller

En undersøgelse blandt Spillerforeningens medlemmer viser, at hele 80 procent bruger smertestillende medicin som fx gigtpræparatet Ibuprofen.

Ipren er det mest udbredte mærke hos fodboldspillere. 50 procent af de adspurgte bruger dette mærke, der indeholder gigtpræparatet Ibuprofen.

En undersøgelse blandt Spillerforeningens medlemmer viser, at smertestillende medicin som fx gigtpræparatet Ibuprofen er en del af dagligdagen for en lang række fodboldspillere.

I undersøgelsen svarer 80 procent, at de bruger smertestillende medicin, og knap halvdelen af de adspurgte er positivt indstillet overfor brugen af medicinen.

- Jeg synes, at forbruget er for højt, men jeg er dog ikke helt overrasket over resultatet. Vi vil aktivt råde vores medlemmer til at skære ned i forbruget af smertestillende medicin så meget som overhovedet muligt. Det skal kun anvendes, når det er tvingende nødvendigt, siger formanden for Spillerforeningen Thomas Lindrup.

Han mener, at det er nødvendigt at klublægerne informerer spillerne bedre om eventuelle bivirkninger ved brug af medicinen.

- Vi vil opfordre spillerne til at gå i dialog med deres klublæger, som vi jo kan se, er den primære kilde til spillernes medicinforbrug. På den måde kan de få de rette informationer om bivirkninger og samtidig kritisk spørge ind til nødvendigheden af ordineringen af piller, siger Thomas Lindrup.

Blandt de mest anvendte præparater findes stoffer som Ibuprofen, Felden, Ibumetin og Voltaren. Det er altså især gigtmedicin til lindring af smerter, der synes populært.

Nøgletal fra undersøgelsen

63 % af undersøgelsens respondenter spiller enten i SAS-ligaen eller Viasat Sport-divisionen

80 % af de adspurgte anvender smertestillende medicin

65 % af de adspurgte skaffer deres medicin fra klublægen

81 % finder smertestillende medicin enten ”meget let tilgængeligt” eller ”let tilgængeligt”

46 % er ”positivt” eller ”meget positivt” indstillet over for brugen af smertestillende medicin

50 % er ”negativt” eller ”meget negativt” indstillet over for brugen af smertestillende medicin

50 % har følt sig ”lidt presset” eller ”meget presset” af egne ambitioner til at tage smertestillende medicin

Ipren er langt det mest populære mærke, idet 50 % af de adspurgte anvender dette mærke. Det virksomme stof i Ipren er Ibuprofen

Undersøgelsen er udarbejdet i samarbejde mellem Spillerforeningen og Defgo.net.

Facebook
Twitter