Maskot-miljøet i oprør: Hvorfor må vi ikke være Danmarks bedste?

Flere maskotter er kommet ud af vinterhiet og ærgrer sig nu over, at de ikke er med til at konkurrere om at blive 'Danmarks bedste maskot' på DR3.

Kåringen af landets bedste maskot er i fuld gang.

I sidste uge røg AGF's maskot, Aros, som den første ud af ræset. Og i aften skal kædens næste svageste led findes.

Men at kalde DR3-programmet for 'Danmarks bedste maskot' er at tage munden for fuld. Det mener flere maskotter og klubber, som DR har talt med.

- Ud fra det, vi har set indtil nu, kan jeg bare sige, at vores maskot ville tvære alle ud. Hun kan stå på rulleskøjter, hun kan gå i split, hun kan slå flikflak, siger Anders Andersen, der er sponsorchef i den aarhusianske basketball-klub Bakken Bears, hvor maskotten Grizzly blandt andet laver dance-battle med modstandernes maskot.

Basket-ligaen har godt nok én repræsentant blandt de otte, der deltager i 'Danmarks bedste maskot'. Det er Ditlev Dunk fra Næstved.

Vi kan ikke påberåbe os at være skuffede, men blot konstatere, at DR ikke kun nedgør borgerlige politikere, men også stumme fodboldmaskotter. Tilsyneladende mener DR ikke, at noget kan være godt, hvis det også er blåt.

Medieansvarlig, OB

Men det er slet ikke nok, og den brune bjørn Grizzly burde have været med, mener Anders Andersen.

- Jeg synes ikke, DR har gjort sit grundarbejde ordentligt. Godt nok er basket en nichesport, men vi har 1.500 tilskuere til hver kamp. Og hvis du ser på, hvor meget underholdning, der er i basket, burde vi have været med, siger han.

Også OB's tiger-maskot Viktor føler sig holdt udenfor. Godt nok fik det fynske fodboldflagskib tilbud om at deltage. Men da DR3 fik at vide, at Viktor ikke kunne tale, blev han valgt fra:

- Vi fik tilbuddet, men Viktor har aldrig kunnet tale, og det var et krav for at medvirke, skriver medieansvarlig Morten Wamsler i en mail.

- Vi kan ikke påberåbe os at være skuffede, men blot konstatere, at DR ikke kun nedgør borgerlige politikere, men også stumme fodboldmaskotter. Tilsyneladende mener DR ikke, at noget kan være godt, hvis det også er blåt.

Håndboldklubben GOG's dragemaskot Poul van GOG er den eneste deltagende håndboldmaskot. Men GOG ligger nummer syv i ligaen, så hvorfor er andre maskotter ikke inviteret med?

Helle Gidsel, chef for event og marketing i Skjern Håndbold, vil ikke kommentere på, at GOG's maskot er valgt frem for Skjern Håndbolds maskot, Tigris, men henviser blot til holdenes seneste opgør, hvor Skjern vandt med tre mål.

- Jeg kan love, at lige som vores spillere kæmper Tigris altid alt, hvad den kan, siger hun.

Redaktør på DR 3-programmet 'Danmarks bedste maskot', Mads Kromann, forstår godt kritikken. Men der er altså mange maskotter i landet, slår han fast.

- Vi har som udgangspunkt forsøgt at repræsentere alle landsdele og så mange fans som muligt, siger han.

Nok er det et dårligt signal at sende, at OB's Viktor er blevet fravalgt, fordi maskotten er stum. Det samme skete faktisk for Leo, FCK's maskot.

- Leo taler heller ikke. Vi ville gerne have haft dem med. Men det er altså en lidt flad ting, når de ikke kan give interview i programmet, siger Mads Kromann.

Han vil meget gerne lave flere programmer, så flere maskotter kan blive repræsenteret. Men det afhænger af, hvor populære maskot-programmerne bliver.

- Hvis der er maskotter, som virkelig gerne vil deltage, håber jeg, der kommer mere, så vi kan få dem med næste gang. Ellers vil jeg da opfordre til, at de laver deres eget maskot-DM, siger Mads Kromann.

Få en forsmag på aftenens program i videoen i toppen af artiklen, hvor Randers FC's maskot McAnders serverer champagne på en segway.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve