Midtfyns Festival tynger stadig i OB

Selve fodboldforretningen går strygende i OB. Men den fynske Superligaklub kom alligevel ud af 2004 med et underskud på et par mio. kr. Investeringen i Midtfyns Festival er fortsat en klods om benene på klubben.

OB-direktør Kim Brink må konstatere et regnskabsunderskud på to mio. kr. for 2004. (Foto: DR Sporten © DR Sporten)

Selve fodboldforretningen går strygende i OB. Men den fynske Superligaklub kom alligevel ud af 2004 med et underskud på et par mio. kr. Den mislykkede investering i Midtfyns Festival giver røde tal på bundlinjen.

Det seneste regnskabsår gav på fodboldsiden et positivt resultat på 4,5 mio. kr. Efter skat og afskrivninger er der et plus på 838.000 kr tilbage i den professionelle afdeling. Men de penge - og mere til - bliver spist op af den kuldsejlede Midtfyns Festival.

OB kalkulerede oprindelig med indtægter fra festivalen, som klubben solgte fra i 2003. Men under nyt ejerskab gik musikfestivalen i Ringe konkurs. Konsekvensen er, at OB i 2004 måtte nedskrive sit tilgodehavende på salget med tre mio. kr. Og alt i alt ender Odense Boldklub A/S dermed med et regnskabs-underskud på knap to mio. kr.

- Vi glæder os over det positive resultat i fodboldforretningen. Det er samtidig klart, at vi aldrig kan være tilfredse med et samlet underskud, men da det udelukkende kan tilskrives konkursen på Midtfyns Festival, giver det ikke anledning til pessimisme omkring fodboldforretningens fortsatte vækst. Tværtimod hæfter vi os ved, at vi igen er lykkedes med indfri både de sportslige og de økonomiske mål, vi satte os, siger administrerende direktør i OB A/S, Kim Brink.

Facebook
Twitter