Midtjyllands ukendte træner har sit fingeraftryk på spillersalg for 300 millioner

I 15 år har Kenneth Andersen arbejdet som ungdomstræner i FC Midtjylland. Nu skal han stå i spidsen for førsteholdet.

FC Midtjylland præsenterer her Kenneth Andersen som ny træner ved et pressemøde på MCH Arena i Herning, onsdag 10. oktober 2018. Han er U-19 træner for FCM og afløser Jess Thorup der er blevet ny træner i Gent.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det kan godt være, du ikke havde hørt om Kenneth Andersen før i går, men hvad så med Simon Kjær, Erik Sviatchenko og Pione Sisto? De burde få en klokke til at ringe.

Fællesnævnerne for de tre fodboldprofiler er nemlig ikke bare, at de er blandt de spillere, som FC Midtjylland har tjent svimlende med penge på, men også at de i deres unge dage har haft Kenneth Andersen som træner.

I de sidste 15 år har han arbejdet i den midtjyske fodboldklub som ungdomstræner, men i går tog hans karriere en drejning.

Kenneth Andersen blev trukket ud af sin anonyme tilværelse og forfremmet fra U19-træner til førsteholdstræner, efter at Jess Thorup satte sin underskrift på en kontrakt med den belgiske klub KAA Gent.

- Han har udviklet spillere for 300 millioner kroner. Stort set alle dem, vi har solgt i FC Midtjylland i de sidste 15 år, har Kenneth haft fingrene i. Så han ved, hvordan man udvikler, og han kender klubbens DNA, så han er et perfekt match for det, vi vil som det næste step, siger Claus Steinlein, der er direktør i FC Midtjylland.

Midtjyderne har en lang historik for at satse på klubbens egne talenter på grønsværen, og da muligheden bød sig for at udvide den selvsamme rekrutteringspolitik til positionen som førsteholdstræner, tøvede ledelsen ikke.

Kenneth Andersen har Midtjylland i blodet, og hans fem DM-titler med klubbens U19-hold var mere end nok til at overbevise de høje herrer om, at han også kan føre førsteholdet til succes.

- Vi besluttede for flere år siden, at vi ønsker at have afløsere klar internt – vi vil allerhelst rekruttere internt, hvis det kan lade sig gøre. Når der ryger én fra en nøgleposition, forsøger vi at finde en fra egne rækker. Og på vores interne liste har Kenneth stået på længe, så da tilbuddet til Jess kom, vidste vi godt, hvad vi skulle gøre, siger Claus Steinlein.

Aftensmad hjemme hos Kenneth

Flere af spillerne i førsteholdstruppen har erfaring med Kenneth Andersen. Blandt andre Erik Sviatchenko, der har et endog meget stort kendskab til FC Midtjyllands nye træner, som åbnede sit hjem for unge Erik, da han var helt ny på midtjydernes akademi.

Erik Sviatchenko er i gang med sin anden periode i FC Midtjylland. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Han var min ungdomstræner på akademiet siden jeg var 14 år. Og så var han min værtsfamilie, da jeg kom til FC Midtjylland som helt ung. Så jeg er kommet meget i hans hjem og fået en masse aftensmad hos ham og set en masse fodbold hos ham, siger Erik Sviatchenko og tilføjer:

- Kenneth er som person meget jordnær og åben. Han er omfavnende, og det betyder meget i FC Midtjylland, hvor et af kodeordene er ’familie’. Det handler om at være hinanden nær og være oprigtig, og de kvaliteter har Kenneth. Samtidig ved han også, hvornår der skal trykkes hårdere på nogle knapper i et hårdt professionelt fodboldmiljø, det tvivler jeg slet ikke på, selvom han kommer fra en U19-baggrund.

Midtjyderne, der sidste sæson vandt det danske mesterskab, ser ikke ansættelsen som udtryk for manglende ambitioner. Ansættelsen af Kenneth Andersen er ikke i mangel af bedre muligheder, tværtimod, mener direktør Claus Steinlein:

- Vi kigger ikke på, hvad pressen skriver. Tværtimod tror jeg, at man om ti år vil være mere vant til at se klubber hive flere af deres ungdomstrænere op som førsteholdstrænere. Det betyder meget for os, at de kender klubbens kultur og DNA.

Kenneth Andersen er blevet ansat som førsteholdstræner på en tre-årig kontrakt i FC Midtjylland.

Facebook
Twitter