Morten Olsen bifalder ny Superliga-struktur

Den tidligere landstræner Morten Olsen er tilhænger af de ændringer, der er foretaget i Superligaen.

Superliga-strukturen giver flere topkampe, og det er Morten Olsen stor tilhænger af. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Superligaen åbnede fredag aften med FC Nordsjællands 4-0-sejr ude over Viborg samt 0-0-kampen mellem OB og Silkeborg i Odense.

Den tidligere landstræner Morten Olsen støtter den nye struktur, hvor der er 26 spillerunder i grundspillet og derefter et mesterskabsspil for de bedste.

- Det er et spændende projekt, som jeg imødeser med stor interesse. Belgien har haft stor succes med at ændre sin liga, så den omfatter et slutspil for de bedste efter et grundspil på 30 kampe, siger Morten Olsen til TV3 Sport.

Flere topkampe

Det var på anmodning fra Divisionsforeningen, at det hollandske firma Hypercube styrede processen med at finde en ny turneringsform, der kan give flere sportslige højdepunkter.

Fodboldklubber, trænere, spillere, fans, eksperter og journalister blev inddraget. Morten Olsen var en af dem.

- Jeg er glad for, Danmark i modsætning til Belgien ikke halverer klubbens point efter grundspillet.

- Det skaber ganske vist lidt større spænding i slutspillet, men den er kunstig og reelt ikke nødvendig, eftersom slutspillet uanset hvad vil omfatte mange flere topkampe med fodbold på et højere niveau, mener Morten Olsen.

Strukturen kan læres hurtigt

Han synes, det er godt, at Danmark ligesom andre mindre lande i europæisk fodbold forsøger sig med en alternativ turneringsmodel.

- Det er vigtigt, at trænere, spillere og fans nemt kan følge med i stillingen. Sådan bliver det nok også, når vi først er kommet i gang, selv om nogen umiddelbart finder systemet lidt kompliceret at forstå.

- Lad os spille sæsonen færdig, før vi gør os til dommere over den ny struktur og analyserer den i detaljer for at vurdere, hvad der eventuelt skal ændres; om noget overhovedet, siger Morten Olsen.

/ritzau/