Nedrykkerne fra Esbjerg fyrer træneren

Lars Lungi Sørensen er ikke længere træner for Esbjerg. Det har bestyrelsen besluttet og i stedet ansat John Lammers fra Holland.

Esbjerg har skilt sig af med træner Lars Lungi Sørensen (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Når Esbjerg efter sommerpausen indleder jagten på oprykning til Superligaen, så bliver det uden cheftræner Lars Lungi Sørensen, som stod i spidsen for klubben da den rykkede ud af landets bedste fodboldrække.

Klubben har nemlig fyret Sørensen med øjeblikkelig virkning, da han og den sportslige ledelse ikke er enige om, hvordan tingene i klubben skal gribes an.

- Vi er en klub, der ønsker at tiltrække, udvikle og sælge spillere, og vores kerneforretning er fodbold. Lars Lungi Sørensen har en anden opfattelse af, hvordan EfB bedst kan nå det mål, og de to holdninger er ikke forenelige, siger EfB’s sportsdirektør, Ted van Leeuwen, i en pressemeddelelse.

Den nu afskedigede ræner deler opfattelsen af, at der var for store meningsforskelle mellem parterne.

- Teds og mit syn på det sportslige setup var for forskelligt, og det var ikke muligt for mig at fortsætte under de forhold. Lige nu er der mange følelser i spil, men jeg har hele tiden kendt risikoen, når man siger ja til at blive cheftræner, siger Lars Lungi Sørensen.

Hollænder overtager jobbet

Esbjerg har allerede afløseren for Sørensen klar. Det bliver den 53-årige hollænder John Lammers, som skal forsøge at få klubben tilbage på ret kurs.

Efter en karriere på 18 år som angriber på topniveau i Holland, Frankrig og New Zealand indledte han i 2001 trænerkarrieren i AGOVV Apeldoorn.

Han har de seneste tre år virket i talentafdelingen i SBV Vitesse og har tidligere været cheftræner for Excelsior og FC Eindhoven.

- Det første mål i Esbjerg er at komme tilbage til det højeste niveau i dansk klubfodbold, og det hænger snævert sammen med at udvikle unge spillere og skabe et godt team. Jeg er overbevist om, at det vil passe mig fint at komme til Esbjerg og arbejde med at skabe kvalitet i en stab, et team og den individuelle spiller, siger John Lammers.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve