Nordstrand og Würtz skifter til FCK

FC København henter Morten Nordstrand i FC Nordsjælland og Rasmus Würtz i AaB med øjeblikkelig virkning. De har begge skrevet under på fem-årige kontrakter.

Morten Nordstrand og Rasmus Würtz i deres nye FCK-trøjer. (Foto: FCK © FCK)

FC København henter Morten Nordstrand i FC Nordsjælland og Rasmus Würtz i AaB med øjeblikkelig virkning. De har begge skrevet under på fem-årige kontrakter.

Midtbanespilleren Rasmus Würtz er udset til at erstatte Tobias Linderoth, der er skiftet til Galatasaray.

Morten Nordstrand scorede mål på samlebånd for FC Nordsjælland i sidste sæson og er hurtigt blevet en profil i Superligaen.

- Rasmus Würtz og Morten Nordstrand har stået øverst på min ønskeliste til den kommende sæson, og jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes os at hente to så kompetente spillere til klubben, siger FCK-træner Ståle Solbakken.

Glæder sig til Europa

Mange klubber har vist interesse for Nordstrand, men FCK løb altså med ham på en fem-årig aftale. Der er trængsel om angrebspladserne i FCK, men det bekymrer ikke Nordstrand.

- Jeg er der på lige vilkår med de andre. Jeg er sikker på, at jeg nok skal få mine chancer, så det er bare spørgsmål om at klø på, siger Morten Nordstrand.

Både han og Würtz takker deres hidtidige klubber. Würtz fastslår, at han ikke skal forsøge at spille som Linderoth, men spille sit eget spil. Han glæder sig især til de europæiske kampe.

- Det har jo ligget i luften, at jeg havde brug for nye udfordringer nu. FCK er det helt rigtige skridt for mig. De er med i Europa og er et skridt foran de øvrige klubber i Danmark. Truppen har internationalt niveau, og det er den primære forskel på FCK og de øvrige klubber, siger Würtz til DR Sporten.

- Det har jo ligget i luften, at det var nu, jeg skulle af sted. Jeg har altid haft det fantastisk i AaB, men tiden har været til at søge nye udfordringer, og dem får jeg nu i FC København, hvor der forhåbentlig venter spændende opgaver i Champions League, siger Rasmus Würtz.

Han havde et halvt år tilbage af sin kontrakt med AaB, og selv om nordjyderne gerne ville beholde ham i efteråret, slog de til, da man ifølge sportsdirektør Lynge Jakobsen blev enige om "en aldeles fornuftig salgspris".

23-årige Rasmus Würtz

har opnået syv A-landskampe i sin tid i AaB, hvor det blev til 183 officielle kampe og 15 mål.

24-årige Morten Nordstrand

har spillet én A-landsholdskamp og har under sin kometkarriere i FC Nordsjælland scoret 18 mål i 33 kampe.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53bc47126187a212803de928http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53bc47126187a212803de92bhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53314d736187a2034cb2563d

Facebook
Twitter