Nu står AaB-spillerne på egne ben: Sendes hjem med lønkompensation

Superligaspillerne i AaB skal ikke længere træne under ledelse af klubben.

Direktør Thomas Bælum tør endnu ikke gisne om, hvilke konsekvenser den aktuelle lukning får for AaB. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Den nordjyske klub har valgt at sende spillerne hjem på ubestemt tid, mens Superligaen ligger stille i kampen mod coronavirus.

Det sker, på trods af at Divisionsforeningen i sidste uge udsendte nye retningslinjer, hvor man åbnede for, at spillerne kan træne sammen i mindre grupper på op til otte spillere.

- Vi respekterer Divisionsforeningens udmelding i sidste uge, men vi har fra vores side vurderet, at det hverken giver mening nok rent sportsligt eller ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv at lade vores spillere træne i de ganske vist tilladte grupper af otte spillere, hvorfor vi i stedet indtil videre har valgt at sende dem hjem, siger AaB's administrerende direktør, Thomas Bælum, til klubbens hjemmeside.

Allerede 18. marts begyndte flere Superligaklubber at sende spillere og ansatte hjem.

Til DR Sporten siger AaB-direktør Thomas Bælum, at det også handler om, at spillerne skal holdes friske.

- De har allerede hjemsendt nogle uger med instruktionsbeføjelser, og de har trænet hårdt. Nu bruger vi den her ordning til også at give dem et break. Hvis vi først kommer til at spille midt maj eller slutningen maj, bliver de mætte, siger Thomas Bælum.

Desuden spiller og træner AaB på kommunale anlæg, der lige nu ikke må benyttes.

Ingen forpligtelse til at træne

I den seneste tid har spillerne enten trænet individuelt eller i grupper to og to under vejledning fra klubbens fysiske træner, Ashley Tootle.

Med onsdagens hjemsendelse er spillerne ikke længere forpligtet til at træne, men vil få fuld løn i hjemsendelsesperioden. AaB får tilskud til lønudbetalingen gennem regeringens trepartsaftale.

- Det er et udtryk for, at vi har en regering, der tænker på det danske erhvervsliv. Og de hjælpepakker gør vi selvfølgelig brug af. Lige nu kan ikke levere vores produkt, og så skal vi reagere, siger Thomas Bælum, der endnu ikke vil forholde sig til, hvad den suspenderede Superliga får af konsekvenser for den nordjyske klub.

Direktøren er som en del af ledelsen stadig på arbejde, og har netop i dag budt velkommen til klubbens nye sportschef, Inge André Olsen.

Foreløbig passer nordmanden dog sit job fra Norge frem til tidligst 14. april. Klubbens trænerstab med Jakob Friis, Søren Krogh og Ashley Tootle er også stadig på arbejde.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter