Ny træner i Randers FC: Alle kampe er en finale

Hollandske Ricardo Moniz er klar over, at Randers FC er i en presset situation på Superligaens sidsteplads.

Mandag var første arbejdsdag for den 53-årige hollænder Ricardo Moniz, der overtager cheftrænerposten i Randers FC efter Ólafur Kristjánsson.. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2017) (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

De mørke skyer har hængt over Randers i denne Superliga-sæson. Sølle syv point i 11 kampe har holdet formået at skrabe hjem, og derfor er der også maksimalt pres på deres nye hollandske cheftræner Ricardo Moniz.

- Vi er nødt til at spille alle kampe som en finale. Vi er nødt til at overleve fra uge til uge på grund af situationen, som vi er i. Du har et behov for succesoplevelser. Som for eksempel et par sejre i træk. Det afhænger selvfølgelig også af held, forklarer Moniz.

Hollænderen havde sin første træning i dag med holdet, og der var maksimalt pres på, hvor spillerne for alvor fik at mærke, hvilken type Moniz er.

- Det er en mand, der sover, drømmer og lever fodbold. Han er meget passioneret og med ekstrem fokus på detaljer. Man kan bare mærke, at han er på, siger Mads Agesen.

Og Moniz er ikke i tvivl om, hvad der skal arbejdes på frem mod den første kamp i trænersædet på lørdag mod FC Nordsjælland.

- Det vigtigste er lige nu at få styr på konditionsniveauet. Det skal vi arbejde på. Derfra håber vi, at vi kan have succes på lørdag, siger Moniz.

- Vi er nødt til at få vendt rundt på tingene, fordi ambitionerne er selvfølgelig meget højere end 14. pladsen, forklarer han.

Han har tidligere været træner for blandt andre Red Bull Salzburg og 1860 München.