OB erkender homofobiske tilråb mod Fischer: ’Det er stærkt beklageligt’

Viktor Fischers anklage om homofobiske tilråb mod ham fra OB’s fans bliver nu bekræftet af fynboerne selv.

Jens Jakob Thomasen fra OB jagter FC Københavns Viktor Fischer. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Trods en intens topkamp i Superligaen mellem OB og FC København røg det sportslige lidt i baggrunden efterfølgende. FCK-profilen Viktor Fischer kunne nemlig efter kampen fortælle, at han havde oplevet homofobiske tilråb i løbet af kampen.

Det er en påstand, der nu bliver bekræftet af OB’s kommercielle direktør, Jack Jørgensen.

- Jeg hørte det desværre selv på stadion i dag. De råbte noget med, at han var homo, og det er jo stærkt beklageligt, forklarer Jack Jørgensen til DR.

Viktor Fischer var i fokus på TV3+ efter kampen, da han stod på midten af banen og hævngerrigt sendte fankys op mod OB-fansene. Han kunne derefter fortælle, hvad grunden var til det.

- Der bliver sunget homofobiske sange fra OB-fansene flere gange i løbet af kampen mod mig personligt. Det skal på ingen måde accepteres, at der bliver sunget homofobisk. Jeg synes, at det skal sidestilles med racistiske tilråb fra fans. Så jeg håber, at det kan belyse, at OB’s fans har et problem med det, forklarede Viktor Fischer efter kampen.

Jack Jørgensen fortæller, at man nu vil kigge nærmere på, om man kan finde frem til, hvem det var, men før de finder ud af det, kan de ikke sige, om det vil få konsekvenser for de indblandede fans.

- Som klub tager vi stærkt afstand fra det, fordi det hører ikke hjemme nogen steder. Bestemt heller ikke på et fodboldstadion, så det beklager vi på vores fans’ vegne, og det er noget, vi skal have en snak med dem om de nærmeste dage, forklarer Jack Jørgensen.

- Heldigvis er det et fåtal, men det er ærgerligt, at det skal gå ud over den samlede fangruppe, fordi det fortjener de ikke. Der er enkelte tosser, der går over stregen, og det er beklageligt, siger han.

- Vi skal have en snak omkring opførsel som OB-fan og den klub, som vi repræsenterer. Det er lige meget, om det er homofobiske tilråb eller racisme. Ingen af de to ting hører hjemme nogen steder i det danske samfund. Det hører under samme kategori, og det er bare ikke i orden, lyder det fra den kommercielle direktør i OB.

FC København vandt kampen 1-0 på et mål af Dame N’Doye et kvarter før tid.