OB fyrer træner Henrik Clausen

OB fyrer cheftræner Henrik Clausen efter en række skuffende resultater. Han erstattes af sportsdirektør Poul Hansen.

Søndagens nederlag til HB Køge blev Henrik Clausens kamp i spidsen for OB. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

OB fyrer cheftræner Henrik Clausen efter en række skuffende resultater. Han erstattes af sportsdirektør Poul Hansen.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Assistenttræner Thomas Helveg

har fået tilbudt at fortsætte i sin nuværende funktion under Poul Hansen.

- Det er vigtigt at understrege, at dette er en midlertidig løsning. Jeg skal ikke være OB’s cheftræner, og vi vil arbejde målrettet på at finde den rette profil til jobbet. Vi har naturligvis en række kandidater, som vi vil gå i nærmere dialog med i den kommende tid, siger Poul Hansen.

Henrik Clausen

har i første omgang fået orlov i resten af forårssæsonen, og herefter vil han vende tilbage til OB i en funktion i OB’s talentafdeling, der vil blive nærmere defineret i løbet af foråret.

OB har samtidig justeret på målsætningen for resten af foråret, så europæisk fodbold foreløbig ikke er et tema:

- Vores målsætning er ganske enkel. Vi skal tilbage på sejrskurs hurtigst muligt, og vi skal finde tilbage til det høje niveau, som vi leverede på i sæsonens indledning. Hvis det rækker til en placering i den bedste halvdel af Superligaen, er det kun positivt, men vi har erkendt, at det her og nu ikke handler om europæisk kvalifikation. Vi skal først og fremmest finde vores niveau og selvtillid igen, og så ser vi, hvad vi kan opnå undervejs, siger sportsdirektør Poul Hansen, der har sin første dag som midlertidig cheftræner ved mandagens træning.

- Clausen fortjener respekt

Henrik Clausen overtog jobbet i november 2010 efter den fyrede Lars Olsen, som trods fine resultater fik en fyreseddel sammen med assistenten Viggo Jensen og direktør Kim Brink.

- Vi har stor respekt for Henrik Clausens arbejde. Han fortjener enorm anerkendelse for den arbejdsindsats og dedikation, han har bidraget med, og jeg glæder mig umådeligt over, at OB fortsat vil få glæde af Henrik Clausens evner, viden og engagement, siger Poul Hansen.

Henrik Clausen er  da også klar til at vende tilbage til OB, når han har holdt orlov:

- OB betyder meget for mig, og desværre må jeg konstatere, at resultaterne i foråret ikke har været gode nok – hverken til klubbens ambitioner eller mine egne. Det har naturligvis været en hård tid, og jeg ser frem til at lade batterierne op i de kommende måneder. Herefter glæder jeg mig til igen at bidrage til hverdagen og udviklingen i OB.

Poul Hansens første opgave som midlertidig cheftræner bliver OB's udekamp søndag den 1. april mod Brøndby IF.

Facebook
Twitter