Officelt: Cheftræner Lars Søndergaard fyret i AaB

Superliga-klubben har fyret cheftræneren efter en sløj halvsæson.

AC Horsens - Aab , Alka Superliga, Casa Arena, Horsens, 9.december : Aabs træner Lars Søndergaard forlader banen efter nederlaget (foto: Henning Bagger / Scanpix2016) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det har ikke været nogen god sæson for den nordjyske Superliga-klub AaB. Ved vinterpausen ligger klubben på ottendepladsen i Superligaen og dermed ikke i den eftertragtede top-seks, der giver mesterskabsslutspil.

Ekstra Bladet skriver her til morgen, at de dårlige resultater betyder, at cheftræner Lars Søndergaard onsdag har fået en fyreseddel. Det har Superliga-klubben efterfølgende bekræftet på sin hjemmeside, omend man her taler om en fritstilling.

- Vi er bevidste om, at vi har gennemgået en stor udskiftning i vores trup, men vi finder det bekymrende, at vi i 36 Superligakampe henover kalenderåret 2016 blot har opnået et pointgennemsnit på 1,17, ligesom vi også rent spillemæssigt har haft udfordringer og bevæget os i den forkerte retning, siger sportschef Allan Gaarde.

- Samlet set har vi evalueret situationen, og konklusionen er, at vi har brug for nye kompetencer, og vi vil fra i dag påbegynde sonderingerne i forhold til at finde en ny cheftræner, der i den ideelle verden står klar, når træningen genoptages 4. januar, siger han.

På lægterne har der også bredt sig en utilfreds med træneren, og mange fans har på det seneste ønsket, at der skulle skiftes ud på trænerbænken. De har nu fået deres ønske opfyldt.

57-årige Lars Søndergaard kom til AaB fra SønderjyskE i sommeren 2015. Han kommer oprindeligt fra Aalborg-egnen, hvor han tidligere også har arbejdet som skolelærer.

Facebook
Twitter