Officielt: Jess Thorup skifter til Gent - U19-træner overtager roret i FCM

Jess Thorup har indgået en treårig aftale med den belgiske klub KAA Gent. Kenneth Andersen tager over i FC Midtjylland.

FC Midtjylland præsenterer her Kenneth Andersen som ny træner. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Jess Thorup skal fremover stå i spidsen for den belgiske klub KAA Gent.

- Jeg er meget glad for at kunne præsentere dig som ny træner, siger Gents formand, Ivan De Witte, henvendt til Jess Thorup på et pressemøde i Gent.

Den 48-årige danske træner, der frem til onsdag har stået i spidsen for FC Midtjylland, fortæller, at han glæder sig til at prøve evnerne af i udlandet.

- Jeg kan ærligt sige, at jeg er meget beæret over at sidde her. Jeg er glad for at skulle være cheftræner for KAA Gent.

- For mig er det helt sikkert den rette timing. Det er det rette skridt for mig i min karriere, siger Jess Thorup.

Skal være belgisk mester

Thorup og KAA Gent har tegnet en kontrakt frem til 2021. Målet er, fortæller Ivan De Witte, at klubben skal være belgisk mester igen.

- Jeg har haft tre gode år i FC Midtjylland. Nu er det tiden for mig at prøve noget nyt, prøve noget i udlandet i en klub, der har store ambitioner, hvilket jeg også selv har, siger Thorup.

Gent ligger aktuelt på syvendepladsen. Han ved, at det handler om at sende den tidligere mesterklub tilbage i top af den belgiske liga.

Resultaterne i denne sæson har været meget svingende. Thorup har haft travlt med at se klubbens kampe og forberede sig de seneste dage.

- Det er et godt hold. For øjeblikket mangler holdet måske lidt selvtillid. Mit job bliver at bringe selvtillid ind i spillerne, men også i holdet, siger Thorup.

Ungdomstræner tager over

Manden, der skal overtage Jess Thorups sæde, har FC Midtjylland fundet i egne rækker.

U19-træner Kenneth Andersen har nemlig skrevet under på en tre-årig kontrakt som cheftræner, fortæller Svend Graversen.

- Vi har en fantastisk person, som kan tage os til det næste niveau. Jeg vil ikke sige velkommen, for vi går op og ned ad hinanden hver dag. Vi kender Kenneth som en person, som vi har 15 års erfaring med.

- Han har håndteret sit team på U19-holdet i de sidste ti år, og han har skabt fantastiske resultater.

- Han har vundet fem mesterskaber og utallige udenlandske turneringer, og han har været med til at udvikle alle de spillere, der har været igennem vores akademi, siger Svend Graversen.

Sportschefen henviser til spillere som Simon Kjær, Winston Reid, Erik Sviatchenko, Joachim Andersen, Rasmus Nissen, Pione Sisto, Mikkel Duelund, Andreas Poulsen og Viktor Fischer.

Kan nå næste niveau

Ansættelsen af Kenneth Andersen skal ses som et udtryk for, at FCM gerne vil satse på egne talenter både på og uden for banen.

- Vi har med en fodboldfaglig rigtig kompetent person at gøre. Så vi er helt sikre på, at vi kan bringe ham ind i det team omkring Superligaen.

- De karaktertræk, Kenneth har fagligt og som menneske, kan tage os op på det næste niveau, så vi til stadighed kan blive i toppen af dansk fodbold.

- Vi vil gerne være mestre igen, og vi vil gerne være med i et europæisk gruppespil, siger Svend Graversen.

/ritzau/