Officielt: Superligaen bliver til Alka Superligaen

Landets bedste fodboldrække får ny hovedsponsor og skifter pr. 1. januar 2015 navn.

Claus Thomsen (t.v.), direktør for Superligaen og Jacob Spangenberg fra Alka Forsikring præsenterede Alka som ny sponsor for Superligaen. (Foto: © Nils Meilvang, Scanpix)

Forsikringsselskabet Alka er blevet præsenteret som ny navne- og hovedsponsor for Superligaen - landets bedste fodboldrække.

Fra 1. januar 2015 og de kommende tre et halvt år kommer ligaen officielt til at hedde Alka Superligaen. Derefter er der mulighed for at forlænge aftalen med et til tre år. Alka smider 12 millioner kroner årligt i sponsoratet.

Siden sæsonen 2010/2011 har landets bedste fodboldrække bare heddet Superligaen. Tidligere har Coca-Cola, Faxe Kondi og SAS været navne- og hovedsponsor for Superligaen, der har eksisteret siden 1991. Inden 1991 blev landets bedste fodboldrække kaldt 1. division.

De seneste år har Divisionsforeningen lagt vægt på at brande navnet 'Superligaen'. Derfor var det også vigtigt at beholde Superligaen i ligaens navn, siger Claus Thomsen, direktør i Superligaen A/S.

 - Der var et stort ønske at beholde Superliga i navnet. Superliga er så etableret et brand, og det brand kan bidrage med mere værdi for Alka, end hvis ligaen blot skulle hedde Alka Ligaen, siger Claus Thomsen.

/ritzau/