Omdiskuteret AGF-islænding lukker munden på kritikerne med sejrsmål

AGF vandt 1-0 over Sønderjyske på hjemmebane og banker nu, efter en skidt sæsonstart, på til top-seks i Superligaen.

Det var højspændt i det aarhusianske, da AGF mandag aften vandt 1-0 over Sønderjyske. Hjemmeholdets tredje sejr i sæsonen, den tredje på stribe endda også og endnu et tiltrængt skridt i den rigtige retning efter en rædderlig sæsonstart.

De tre point sender AGF på 12 point efter ti runder. Den slags positionerer dem, for nuværende, på en syvendeplads i superligatabellen.

Længere nede, i den tunge ende, finder vi sønderjyderne, som blot har otte point. Næstsidst, kun undergået af Vejle.

Bedst som Sønderjyske kom bedre med i opgøret, slog Jón Dagur Thorsteinsson til for AGF. Efter 35 minutter fik islændingen serveret et fladt indlæg, som han sikkert kunne sende i nettet.

Islændingen har været i vælten den seneste uge, fordi han i sidste runde mod Silkeborg forsøgte at filme sig til et straffespark. Flere fans af modstanderklubber og fodboldeksperter var ude og kalde det dårlig opførsel.

Kæk som han er, Thorsteinsson, fingerede AGF'eren under sin jubelscene, at han faldt til jorden. En lille provokation? Mon ikke.

AGF's Mikael Andersson ryger en tur i billiardtæppet på Ceres Park i Aarhus. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Sønderjyske fik skabt et mere fysisk betonet spil i anden halvleg, hvor gæsterne bedre fik sat sig igennem.

Sønderjyderne fik flyttet spillet væk fra egen banehalvdel og lukkede ned for AGF’s offensive kræfter, der ikke fik angrebet over kanterne på samme måde som i kampens begyndelse.

AGF stod dog fint imod Sønderjyske forsøg på at finde frem til AGF-målet, og udligningen kom ikke for alvor tæt på.

FacebookTwitter