Otte Superliga-klubber får udenlandske spillere hurtigere i kamp

Otte Superliga-klubber har fået et særligt certifikat, der gør, at de hurtigere kan sende udenlandske spillere i kamp.

AaB er en af de otte klubber, der er certificeret til Fast Track-ordningen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Skifter du til AaB i stedet for Hobro, kommer du hurtigere til at spille en fodboldkamp, hvis du har statsborgerskab udenfor EU.

AaB er nemlig en del af den såkaldte Fast Track-ordning hos Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI), der blandt andet giver sportsklubben mulighed for hurtigere at få en arbejdstilladelse på plads.

Derfor kan klubben hurtigere sende en spiller i kamp end Hobro, selvom der kun er 60 kilometer mellem de to holds hjemmebaner.

For at blive en del af ordningen, kræver det, at fodboldklubben har mere end 20 ansatte, at man ikke har brudt udlændingeloven de seneste to år eller modtaget en bøde på mere end 20.000 kroner i samme periode.

Alle de krav lever AaB op til.

Derfor bruger de gerne deres certifikat til en få en hurtig arbejdstilladelse på plads til nye udenlandske spillere.

- Om sommeren lukker transfervinduet først den 1. september, men turneringen starter allerede i midten af juli. Når der kommer en ny spiller til klubben, vil det derfor som regel være i en periode af sæsonen, hvor der bliver spillet vigtige kampe. Hver dag der går til administration er derfor et dyrt tab for os. Desto hurtigere vi kan få en spiller i kamp, desto bedre er det. Og her hjælper Fast Track-ordningen, fortæller AaB’s sportsdirektør, Allan Gaarde.

Spilleren har arbejdstilladelse på et døgn

Otte af Superligaens 14 fodboldklubber en del af ordningen.

Og hos AaB er der en ganske god grund til, at de har søgt om lov til at være en del af den særlige ordning, der dog også har det krav, at spilleren, hvis arbejds- og opholdstilladelse skal behandles, skal tjene mere end 417.000 kroner om året.

- I sidste ende betyder det, at vi hurtigere kan gøre brug af de medarbejdere, vi har ansat, forklarer Allan Gaarde med henvisning til, at arbejdstilladelsen kan falde på plads indenfor 24 timer.

Klubben har flere gange gjort brug af ordningen.

Senest skete det i forbindelse med lejeaftalen af den brasilianske spiller Yann Rolim denne sommer.

Og for sportsdirektøren giver det ro i maven, at klubben er en del af den særlige ordning hos SIRI.

- I stedet for at skulle vente fire uger på at spilleren kan spille for os, så går der kun få dage. Og jeg er aldrig i tvivl om, at spillerne vil blive godkendt til en arbejdstilladelse, siger han.

Også AC Horsens, AGF, FC København, FC Midtjylland, FC Nordsjælland, OB og Randers FC er en del af Fast Track-ordningen.

Facebook
Twitter