Ove P.: Jeg er fejlciteret

Træner Ove Pedersen afviser, at han har sagt, at kampen mellem AGF og FC Nordsjælland bør spilles om på grund af udvisningen af Jeremiah White.

Jeremiah White var stærkt utilfreds med dommer Jesper Overgaards kendelse (Foto: Palle Hedemann © Scanpix)

Træner Ove Pedersen afviser, at han har sagt, at kampen mellem AGF og FC Nordsjælland bør spilles om.

- Jeg er blevet totalt fejlciteret. Jeg ved, at dommeren holder fast i sin kendelse fra kampen, og så kan der ikke blive nogen sag. Og så ville jeg jo ikke sige, at vi skulle gå efter en ny kamp, for det ved jeg, at vi ikke får, siger Ove Pedersen til DR Sporten.

Han bliver ellers citeret for at sige til Århus Stiftstidende, at 'det bør give en ny kamp', at dommer Jesper Overgaard viste Jeremiah White ud i anden halvleg. TV-billeder viser nemlig, at det var Garra Dembélé, der fældede en FC Nordsjælland-spiller og ikke White, der kom for sent med sin tackling.

Ove Pedersen siger, at han kun har udtalt sig om den hypotetiske sitution, at hvis en kamp bliver spillet færdig på et forkert grundlag, bør den spilles om.

- Det er en del af fodboldspillet, at dommerne tager fejl i nogle situationer. Det må vi acceptere, og derfor har det aldrig været noget tema for mig, at kampen skal spilles om. Det skal også med, at når summen af fejlkendelser i lørdagens kamp gøres op, er det egentlig FC Nordsjælland, der bliver snydt mest, siger Ove Pedersen.

DBUs DM-disciplinærudvalg er i gang med at se nærmere på kampen.

Udvalget kan kun gøre noget, hvis dommeren i sin indberetning erkender, at han måske ikke så situationen rigtigt. Men Ove Pedersen mener altså at vide, at dommeren ikke mener, at han har lavet et fejlskøn i situationen.

Kamp i 2. division skal spilles om

I sidste uge besluttede DBUs bestyrelse, at en kamp i 2. division mellem Søllerød-Vedbæk og Glostrup skal spilles om på grund af en objektiv dommerfejl.

Glostrups Anders Nygård fik trods to gule kort lov til at blive på banen i et halvt minut, inden han blev vist ud.

- Vi valgte at tage sagen op, fordi vi vurderede, at den var af principiel karakter. Det har altid været retspraksis, at når der er sket en objektiv dommerfejl og forkert anvendelse af fodboldloven, så er det ensbetydende med omkamp, sagde DBUs formand, Allan Hansen om den sag.

Facebook
Twitter