Ove Pedersen starter i AGF i januar

Ove Pedersen bliver ny cheftræner i AGF. Den nuværende Esbjerg-træner tiltræder på en tre og et halvt-årig kontrakt til januar.

Ove Pedersen sammen med AGF-formand Kurt Andersen (Foto: Ernst van Norde © Scanpix)

Ove Pedersen bliver ny cheftræner i AGF. Den nuværende Esbjerg-træner tiltræder på en tre og et halvt-årig kontrakt til januar.

Ove Pedersen havde egentlig kontrakt med Esbjerg indtil sommeren 2006 - men forlader altså vestjyderne før tid. I stedet får han nu kontrakt med AGF frem til sommeren 2009.

Bruddet med EfB skyldes ifølge Ove Pedersen, at han ønsker at prøve kræfter med en anden klub.

- Min væsentligste begrundelse er, at hvis jeg forlængede, ville jeg sandsynligvis aldrig komme væk fra Esbjerg. Det kunne der godt være charme ved, men med min trænerkasket på ved jeg, at jeg gerne vil prøve at være i andre klubber, siger Ove Pedersen.

At valget så faldt på AGF skyldes, at Ove Pedersen ser et stort potentiale i både klubben og i Århus.

- Det er Danmarks næststørste by, og det er en klub med både stolte traditioner og en god kultur. Der er store muligheder i klubben, hvis der bliver arbejdet med kvalitet og knofedt, siger Ove Pedersen til DR Sporten.

På den korte bane drejer det sig først og fremmest om at fastholde AGF i Superligaen for Ove Pedersen.

- Til sommer må vi så se, om vi kan tillade os at melde noget større ud. Jeg har aldrig været bleg for at melde offensivt ud, men det må vi kigge på til sommer, siger Ove Pedersen.

Esbjerg ærgrer sig

I Esbjerg var man parat til at forlænge aftalen med Ove Pedersen - og derfor ærgrer  formanden for EfB Elite, Jørgen L. Jensen, sig over, at det ikke lykkedes. Parterne afslutter samarbejdet den 5. december, når årets sidste Superliga-kamp er spillet.

- EfB har været godt tilfreds med det arbejde, Ove Pedersen har udført, og har tillid til, at han gør det færdigt på bedste vis. Men han har truffet en beslutning, der helt er hans egen, og han hører ikke længere naturligt til hos os efter den 5. december, siger Jørgen L. Jensen.

AGF har været uden cheftræner, efter at klubben ophævede samarbejdet med svenske Sören Åkeby i starten af oktober. Brian Steen Nielsen har fungeret som midlertidig træner i klubben, men han vender tilbage til sit job som sportschef, når Ove Pedersen tiltræder.

AGF har jagtet en 'vinder'

Under jagten på den nye træner har AGF lagt vægt på at finde en trænerprofil, der kan 'satse på at udvikle klubbens talenter til SAS-ligaspillere' og samtidig er en 'vindertype' med stor erfaring og kendskab til dansk fodbold.

- Alt det har vi fundet i en og samme person. Vi ser det som det perfekte match på det rigtige tidspunkt, siger AGFs koncernchef Lars Windfeld.

Den sportslige målsætning for AGF er forsat uændret. Klubben forventer en placering i Superligaen som nummer 5 – 9. AGF ligger i øjeblikket placeret under nedrykningsstregen med 12 point.

 

Bliver Ove Pedersen et hit i AGF? Log din ind og bland dig i debatten herunder.

ExternalContent

Facebook
Twitter