OVERBLIK 8.500 i Aarhus og 10.500 i Parken: Så mange tilskuere kan komme til superligafodbold i næste uge

Fra 21. april kan der igen komme tilskuere på stadion til kampe i Superligaen og andre af de øverste rækker.

Fansene er på vej tilbage på de danske stadions. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Ekstra udgifter, dobbelttjek ved køerne og huskemail til Vejle-fansene.

Det er ikke helt problemfrit for de danske superligaklubber at byde velkommen til fansene, når der fra næste uge igen må komme tilskuere til kampene i Superligaen.

Klubberne har siden nyheden i nat været i fuld gang med at forberede sig til den helt store genåbning i næste uge. DR Sporten har samlet en liste over, hvor mange tilskuere klubberne regner med at give adgang til på de 12 superligastadions, og hvordan klubberne eksempelvis håndterer coronapas, økonomiske udfordringer og lange køer.

Antallet af tilskuere er angivet efter, hvad klubberne håber og regner med at kunne byde indenfor. De næste dages planlægning i klubberne kan defor godt ændre på tilskuerkapaciteterne.

FC Midtjylland: 4.400

FC Midtjylland. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Der bliver plads til 4.400 tilskuere på MCH Arena i Herning. Det oplyser FC Midtjylland til DR Sporten.

- Vi er mere end klar til at leve op til Superligaordningen, og vi glæder os mere end noget andet til at se vores fans og sponsorer på MCH Arena igen, siger Preben Rokkjær, der er Support- og Marketingdirektør i FCM, til klubbens hjemmeside.

- Det sidste år har været en rutschebanetur, fordi vi sidste sommer beviste, at vi kunne have en sikker tilskueroplevelse med alle sikkerhedsforanstaltningerne i Superligaordningen, men siden da har savnet tilskuerne på MCH Arena. Nu ser vi bare fremad og glæder os over, at vi kan få folk på stadion.

Brøndby IF: 8.500

Brøndby IF. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Antallet af tilskuere på Brøndby Stadion kommer til at være omkring 8.500.

- Vi kan godt nå at blive klar, da stort set alt, hvad der er i den her aftale, er identisk med det, vi eksekverede på sidste år, siger administrerende direktør i Brøndby IF, Ole Palmå, til DR Sporten.

- Der er et nyt element, der hedder coronapas, som vi lige skal have helt styr på, hvordan skal håndteres i praksis.

- Det afstedkommer nok en del ekstra udgifter i forbindelse med ressourcer, men i det store billede, så har vi jo ventet længe på fans. Derfor er det bare rigtig vigtigt, at det er blevet kæmpet hjem nu, siger han.

FC København: 10.500

FC København. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Der kommer til at være plads til 10.500 mennesker til FCK's hjemmekampe i parken.

- Det er fuldstændig afgørende. Det betyder, at det ikke er en hel sæson til glemmebogen. Nu kan vi åbne og give fans, sponsorer og tilskuere indtrykket af, at der alligevel var en sæson, siger direktør i Parken, Lars Bo Jeppesen til DR.

I klippet her kan du se ham fortælle, hvordan det kommer til at foregå, når der skal tilskuere ind på stadion med restriktioner:

AGF: 8.000

AGF. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Vi siger ja tak til tilskuere på stadion. Det er noget, som vi har ventet længe på og har glædet os til. Vi føler, at vi er gearet til det her, siger AGFs kommercielle chef, Morten Lerke, som er tilskueransvarlig i klubbens organisation, til Randers Amtavis.

AGF arbejder lige nu på at kunne byde 8.000 tilskuere velkommen til næste uges hjemmekamp mod Randers.

- Vi skal sørge for, at fans i de forskellige sektioner ikke blander sig med hinanden. Samtidig skal vi vide, hvem de hver især er, så vi kan lave smitteopsporing, siger han.

FC Nordsjælland: 1.600 - 3.000

FC Nordsjælland. (Foto: Lars Møller © Scanpix)

- Indtil vi har fået de specifikke rammer fra myndighederne, kan vi ikke sige andet, end at det bliver mellem 1.600-3.000 tilskuere, der bliver lukket ind, siger kommunikationschef i FC Nordsjælland, Christian Wolny, til DR Sporten.

Klubben regner ikke med, at der ligger den store økonomiske gevinst i at lukke tilskuerne ind, da mange af dem, som kommer, allerede har betalt via sæsonkort og sponsorater.

- Men vi er jo vildt glade for igen at kunne se de mennesker, som holder af os. Vi har savnet dem så meget, så det er ikke det økonomiske, som er det vigtigste lige nu. Det vigtigste er, at vi kan se hinanden igen, siger han.

Randers FC: 4.400

Randers FC. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

I går spillede Randers FC sig i Pokalfinalen, og i dag kan de glæde sig over at tilskuerne vender tilbage på stadion i Randers.

Klubben skriver på deres hjemmeside, at da ordningen kørte i efteråret var stadion godkendt til 4.400 tilskuere.

Første kamp randrusianerne igen kan se de lyseblå i aktion på stadion bliver mod Brøndby den 2. maj.

AaB: 3.000-3.500

AaB. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Administrerende direktør i AaB, Thomas Bælum, er glad for, at der nu endelig igen kommer tilskuere på stadion i Aalborg.

- Det bliver helt fantastisk, siger han til DR Nordjylland.

- Coronapasset gør, at folk skal komme lidt tidligere på stadion, fordi der vil være dobbelttjek ved køerne.

De nye krav betyder, at AaB får plads til 3.000-3.500 tilskuere. AaB-direktøren håber, at tilskuere på lægterne igen kommer til at påvirke resultaterne på banen.

- Mon ikke vi kan få nogle flere hjemmesejre og får et lidt bedre produkt – for fodbold skal altså opleves med tilskuere.

OB: 5.000

OB. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

På Nature Energy Park i Odense vil der være plads til 5.000 fans fordelt på 10 sektioner, som alle har egen indgang, bod og toiletforhold, melder, lyder det på klubbens hjemmeside.

- Vi har i lang tid arbejdet på at få genindført Superliga-ordningen, så det er en fantastisk nyhed, når vi snart kan have fans tilbage på tribunerne, siger kommerciel chef i OB, Jack Jørgensen.

- Vi har savnet fansene, og den stemning de bringer, utrolig meget, så det bliver skønt at få dem tilbage på lægterne. Nu skal vi bare holde fast i den samme grundighed som hidtil, så vi alle beviser, at vi kan løfte opgaven.

SønderjyskE: 2.500 - 3.000

SønderjyskE. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

SønderjyskE's sikkerhedschef Morten Rasmussen fortæller til Der Nordschleswiger, at klubben regner med at kunne byde mellem 2.500 og 3.000 tilskuere velkommen på stadion.

Vejle Boldklub: 4.500

Vejle Boldklub. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Vejle var som oprykkere en af de eneste klubber, som ikke havde pladser, der var ordnede efter Superligaordningen. Derfor havde klubben myndighederne ude og gennemgå stadion, lyder det fra kommunikationschef, Morten Pelch.

- Vi fremførte vores protokoller og adgangsforhold, og hvordan vi ville sikre, at det blev gjort ansvarligt, og det blev vurderet, at der må være 4.500 tilskuere, siger han.

- Vi allokerer kræfter til at kigge både på test og på pas. Så det skal vi nok løse og afvikle, så det ikke skaber unødvendig kø og pres. Vi sørger også for at sende en mail ud til tilskuerne tirsdag morgen, om at det er en god ide at få en test, så man har den indenfor de 72 timer før kampen.

Lyngby Boldklub: 2.400

Lyngby. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Lyngby Boldklub kæmper en hård kamp for overlevelse i Superligaen. Og nyheden om at der igen må komme tilskuere på Lyngby Stadion for at støtte op omkring holdet i nedrykningskampen glæder administrerende direktør, Andreas Byder.

- Vi er selvfølgelig rigtig glade for aftenens udmelding. Umiddelbart forventer vi at kunne lukke omkring 2.400 tilskuere ind fra på onsdag, hvilket betyder at vi igen kan byde velkommen til alle vores partnere og sæsonkortholdere, siger Andreas Byder til Lyngby Boldklubs hjemmeside.

AC Horsens: 4.583

AC Horsens. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Horsens kan glæde sig til igen at få tilskuere på lægterne til lokalopgøret mod Vejle den 22. april.

- Vi kan bruge erfaringerne fra den gamle ordning, og ifølge den kunne vi få plads til 4.583 tilskuere, siger Horsens-direktør, Kristian Nielsen, til Horsens Folkeblad.

- Nu skal vi i gang med at forberede os, og vi afventer at få nogle udmeldinger fra Divisionsforeningen om alt det praktiske for eksempel i forhold til bespisning på stadion.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk