Overblik: Brøndby tabte feriepengesagen

Spillerforeningen vandt den såkaldte feriepengesag. I første omgang rammer den Brøndby, der skal betale cirka fire millioner kroner.

Martin Ericsson og Thomas Rasmussen vandt sammen med Peter Madsen sagen i Fodboldens Voldgiftsret. (© Scanpix)

Brøndby skal efterbetale cirka fire millioner kroner i den såkaldte feriepengesag. Beløbet er inklusiv renter, bod og omkostninger. Det har Fodboldens Voldgift afgjort.

Voldgiften har bestemt, at klubben skal betale pension og feriepenge til de tre tidligere spillere Martin Ericsson, Thomas Rasmussen og Peter Madsen. De sager er i første omgang blevet behandlet som prøvesager, men Spillerforeningen mener, at langt flere spillere og klubber kan have penge til gode.

Brøndby tager kendelsen til efterretning, skriver klubben i en meddelelse til Børsen.

- Det var langt fra, hvad vi havde håbet på, og vi er naturligvis skuffede over kendelsen. Vi mener stadig, at vi HAR udbetalt feriepenge og pension, og at vi aldrig har forsøgt at snyde vores spillere på nogen måde. Det er teknikaliteter, der gør, at vi efter vores opfattelse nu skal betale en gang til, hedder det i en meddelelse på Brøndbys hjemmeside.

Klubben vil nu vurdere, hvad kendelsen betyder for andre sager. Yderligere 56 spillere har lagt sag an mod klubben.

I alt på tværs af alle klubber og spillere kan der angiveligt være tale om op til 1500 sager. Det kan koste de danske klubber mellem 60 og 80 millioner kroner. Fra Superligaen er FC København og OB IKKE blandt de klubber, der risikerer at skulle af med store beløb.

Herunder kan du læse DR's liveopdatering af sagen som den udspillede sig. Den indeholder masser af reaktioner fra parterne og de præcise tal for hvor meget Brøndby skal udbetale.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk