OVERBLIK Bronzekamp og nedrykningsgyser i Superligaen

Mens der spilles om medaljer i Herning, skal der findes en nedrykker i Horsens i en superligarunde, der byder på masser af spænding.

Fire af rundens kampe byder på masser af spænding. (Foto: SCANPIX © Scanpix)

Mesterskabsspillet går ind i sin sidste runde, mens kampen om at undgå nedrykning snerper til i bunden af Superligaen.

Her får du overblikket over rundens vigtigste kampe, og hvad der er på spil for klubberne.

Kampen om bronzemedaljerne

FC Midtjylland - Lyngby

David Nielsens mandskab kan krone en forrygende sæson ved at få hængt medaljer om halsen, når de 90 minutter er spillet på MCH Arena i Herning.

Skal bronzen med hjem til Nordsjælland, kræver det, at Lyngby tager point i dagens udekamp mod FC Midtjylland.

Med ét point op til Lyngby på tredjepladsen skal FC Midtjylland derimod bruge en sejr, hvis sæsonen skal rundes af med at spille sig op på medaljeskamlen.

Den af de to klubber, der ender med at stå skuffet tilbage, kan i stedet se frem til en kamp på hjemmebane mod vinderen af Europa Playoff-kampene i et direkte opgør om adgang til næste sæsons Europa League-kvalifikation.

Kampstart klokken 16.00.

Kampen om at undgå direkte nedrykning

AC Horsens - Esbjerg

Dagens mest fortættede drama bliver vi formentlig præsenteret for på Casa Arena i Horsens, hvor Esbjerg kommer på besøg i en kamp, der afgør, hvem der rykker direkte ned i 1. division.

Første kamp i Esbjerg sluttede 1-1, og da reglen om udebanemål er gældende, er der mulighed for forlænget spilletid.

Den vindende klub er ikke sikker på at blive i Superligaen, men skal ud i to playoff-kampe mod 1. divisions nummer to - Vendsyssel - og den samlede vinder er at finde i landets bedste række i næste sæson. Kampene spilles den 31. maj og den 4. juni.

Kampstart klokken 13.00.

Kampen om direkte overlevelse

AGF - Viborg

AGF sikrede sig et udmærket udgangspunkt med 2-2 på udebane i den første kamp mod Viborg, og østjyderne står derfor umiddelbart bedst i forsøget på at sikre sig en direkte billet til næste års Superliga.

Mens den samlede vinder altså kan lade jublen slippe løs, så skal taberen ud i to kampe mod 1. divisions nummer tre – Helsingør – i to nedryknings-playoff-kampe den 31. maj og 4. juni.

Kampstart klokken 18.00.

Kampen om Europa League-playoff

Randers - OB

I modsætning til tidligere sæsoner bevarer et hold fra den nederste halvdel af rækken muligheden for at sikre sig en plads i europæisk fodbold.

Det er Randers og OB, der til trods for at være gået glip af mesterskabsspillet, stadig kan tillade sig at drømme om en plads i næste sæsons Europa League.

I første kamp spillede de to mandskaber 1-1 i Odense, og den samlede vinder efter dagens kamp skal ud i en enkelt kamp på udebane mod enten FC Midtjylland eller Lyngby om en plads i næste års Europa League-kvalifikation.

Kampstart mandag klokken 19.00.

Placeringskampene

Kampene mellem Brøndby og FC Nordsjælland og FC København og Sønderjyske har kun kosmetisk betydning i tabellen, hvor det endnu ikke er afgjort, hvem der slutter på femte- og sjettepladsen.

AaB og Silkeborg har ikke flere kampe i denne sæson og er gået på sommerferie.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter