OVERBLIK De danske hold i europæisk fodbold i næste sæson

Med kun nedrykningsbragene tilbage er der nu et klart overblik over, hvem der skal forsvare de danske farver i Europa i den kommende sæson.

Fire danske hold er klar til at spille fodbold i Europa i den kommende sæson. (Foto: SCANPIX © (c) Scanpix)

Superliga-sæsonen er slut. Eller næsten da. Nedrykningsbragene skal lige afgøres søndag i to tætte opgør, hvor det stadig er svært at se, hvad der vil ske.

Men ændringer kommer der ikke til at ske i toppen. Dermed er det også fuldstændig fastlagt, hvilke klubber der skal forsvare de danske farver i europæisk fodbold i den kommende sæson.

FC København – 2. kvalifikationsrunde i Champions League

Som danske mestre har FC København for anden sæson i træk glæden af at have muligheden for at spille Champions League. De skal selvfølgelig igennem en kvalifikation først, hvor de indtræder i den anden kvalifikationsrunde ud af fire.

FC København har dog skaffet sig mange point i Europa de senere år, hvilket betyder, at de vil være seedede gennem hele kvalifikationen og derfor sikre på ’nemmere’ modstandere.

Brøndby IF – 2. kvalifikationsrunde i Europa League

Selvom afslutningen af sæsonen sluttede ret skidt med fem nederlag i streg i ligaen, så var det en meget succesfuld sæson for de blå-gule, der sikrede sig en billet til Europa Leagues anden kvalifikationsrunde.

Brøndby vil være seedede der, men skulle de gå videre, så vil de formentlig allerede i den tredje runde være useedede og kan støde ind i hold som AC Milan, PSV Eindhoven og Everton. Vejen er derfor lang til gruppespillet.

Lyngby Boldklub – 1. kvalifikationsrunde i Europa League

Med deres tredjeplads i Superligaen er Lyngby tilbage i europæisk fodbold for første gang siden 1999, hvor de røg ud af UEFA cuppens første runde til Lokomotiv Moskva.

Men det gælder om at være klar fra start efter de 18 år med europæisk tørke, fordi Lyngby er med helt fra den første kvalifikationsrunde. De er dog godt nok seedede i første runde, men derfra vil de være useedede i de næste tre før gruppespillet.

FC Midtjylland – 1. kvalifikationsrunde i Europa League

Med sejren over Randers torsdag sikrede FC Midtjylland sig den sidste plads i Europa League. Selvom de starter i den første kvalifikationsrunde, så har de en fordel sammenlignet med Lyngby på grund af de mange point, da har skaffet i Europa.

Det betyder, at de kan regne med at være seedede helt frem til og med den tredje kvalifikationsrunde. Skulle de dog gå videre til den sidste kvalifikationsrunde, vil de være useedede i lodtrækningen.

Facebook
Twitter