OVERBLIK Her er dansk fodbolds store rigmænd

Lars Seier Christensen er nu med på listen over rigmænd, der lægger store penge i dansk fodbold.

Erhvervsmanden Lars Seier Christensen er ny storaktionær i Parken Sport & Entertainment, der er selskabet bag blandt andet FC København. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Den tidligere Saxo Bank-boss Lars Seier Christensen meddelte tidligere på ugen, at han har brugt over 200 millioner kroner på at købe sig ind i Parken Sport og Entertainment.

Nedenfor følger et overblik over de andre store rigmænd, der aktuelt har penge i dansk fodbold.

Karl Peter Korsgaard og Erik Skjærbæk - FC København

Karl Peter Korsgaard (th.) og Erik Skjærbæk ejer tilsammen mere end 50 procent af Parken Sport & Entertainment, der er selskabet bag blandt andet FC København. (Foto: POULSEN LARS)

Tilsammen ejer de to erhvervsmænd mere end 50 procent af Parken Sport & Entertainment, der er selskabet bag blandt andet FC København.

49-årige Erik Skjærbæk købte sine første aktier i Parken Sport & Entertainment for ti år siden, og siden har han løbende investeret i flere. I forbindelse med, at Lars Seier Christensen er kommet med i foretagendet, er Skjærbæks aktieandel nu på 29,8 procent, og det gør ham til dén med den største ejerandel. Svendborgenseren blev milliardær i 2008, da han samme med tyskeren Jan Struve solgte virksomheden Svendborg Brakes for 3,4 milliarder kroner til en kapitalfond.

Karl Peter Korsgaard ejer 21 procent af aktierne i Parken Sport & Entertainment. Han solgte i 2007 virksomheden KPK Døre og Vinduer på Mors for et større millionbeløb, hvorefter han placerede pengene i investeringsselskabet KPS Invest. Karl Peter Korsgaard er ejer af Ussinggård Gods ved Horsens.

Matthew Benham - FC Midtjylland

Matthew Benham ejer i dag næsten 100 procent af FC Midtjylland. (Foto: ASTRID DALUM © ASTRID DALUM)

Den britiske forretningsmand Matthew Benham blev i 2014 hovedaktionær i FCM Holding. Briten, der også ejer Championship-klubben Brentford FC, har en personlig formue skabt gennem sportsbetting. Således stiftede Benham i 2004 firmaet Smartodds Ltd, der leverer research om fodbold for bookmakere, professionelle gamblere og myndigheder over hele verden. Ydermere ejer han også den engelske bettingbørs Matchbook.com. I dag ejer Matthew Benham næsten 100 procent af FC Midtjylland.

Jan Bech Andersen - Brøndby IF

Jan Bech Andersen lagde sine første mange millioner i Brøndby i 2013. (Foto: Anders KjæRbye © Anders Kjærbye - Ritzau/Scanpix)

Ejeren af Brøndby, Jan Bech Andersen, lagde sine første mange millioner i klubben tilbage i 2013. Den danske milliardær har skabt sin formue som shippingmand i først Singapore, hvor han begyndte for et rederi som 27-årig. Senere blev han chef for et ST Shipping, der indebar en partneraftale med ejerandele og bonusser til følge, og som efterfølgende sendte ham til afdelingen i London. I 2015 stiftede han med partneren Morten Albæk rådgiver- og investeringsselskabet Voluntas.

Niels Thorborg – Odense Boldklub

Niels Thorborg ejer aktiemajoriteten i Odense Sport og Event, som er selskabet bag OB. (Foto: Claus FIsker)

Niels Thorborg er med en anslået formue på omkring ni milliarder blandt Danmarks rigeste mænd, og han er bestyrelsesformand og ejer af aktiemajoriteten i Odense Sport og Event, som er selskabet bag OB. Han har af flere omgang tilført OB adskillige millioner kroner.

I 1985 etablerede Thorborg firmaet VaskRent, der senere blev til L’easy, og som har gjort Niels Thorborg til milliardær. Foruden engagement i L’easy, OB og en række andre forretningsområder, så er Niels Thorborg også formand for bestyrelsen på Syddansk Universitet.

Andrei Zolotko - Vejle Boldklub

I juni 2016 overtog moldoveren Andrei Zolotko aktiemajoriteten i Vejle Boldklub. (Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup)

I juni 2016 overtog moldoveren Andrei Zolotko aktiemajoriteten i Vejle Boldklub. Zolotko er i starten af 30’erne og har tidligere arbejdet som fodboldagent. De præcise ejerforhold i Vejle er imidlertid uklare, da Zolotko selv ved overtagelsen i 2016 udtalte, at han er ”ansigtet på projektet”, og at investorgruppen bag ham også involverer blandt andre den kinesiske rigmand Lucas Chang. Siden 2017 har Zolotko også været bestyrelsesformand i Vejle.

Svend Møller Hansen - Hobro IK

Svend Møller Hansen er manden, der blandt andet realiserede Hobro IK's første fuldtidsprofessionelle spiller i 2014. (Foto: henning Bagger © Henning Bagger)

For 50 år siden stiftede Svend Møller Hansen stål- og betonkoncernen DS Gruppen, der i dag er et familieforetagende, som er blevet til en milliardvirksomhed med cirka 500 ansatte. Lokalt går han under navnet 'stålkongen'.

Svend Møller Hansen er ikke medejer af Hobro IK, men DS Gruppen er storsponsor i klubben, har lagt navn til stadion, og Jens Møller Hansen har flere gange trukket læderet op af lommen for klubben. Blandt andet var det hans penge, der realiserede købet af klubbens første fuldtidsprofessionelle spiller, Qunicy Antipas, fra Brøndby i 2014.