OVERBLIK Hvem tager de sidste pladser i mesterskabsspillet?

Der er masser af spænding i dagens runde af Superligaen, hvor fire klubber kæmper om to pladser i mesterskabsspillet.

(© Scanpix)

Det er stadig for tidligt at fælde endelig dom over den nye struktur for Superligaen, men før runde 26 er der i hvert fald masser af spænding.

I dag afgøres det, hvilke seks klubber, der skal spille mesterskabsspil, mens de øvrige otte skal kæmpe for at undgå nedrykning.

Fire hold ligger på vippen og kan ende i både den sjove og knap så sjove afdeling. Herunder lister vi de forskellige scenarier op, der skal til for at de kommer i mesterskabsspillet.

Sønderjyske

I mesterskabsspil med sejr ELLER uafgjort UANSET øvrige resultater.

I mesterskabsspil med nederlag SELVOM Randers OG AaB vinder MEN Randers ikke udligner måldifference på to OG AaB IKKE udligner måldifferencen på seks.

Randers

I mesterskabsspil med sejr HVIS AaB taber ELLER spiller uafgjort i Viborg ELLER AaB vinder uden at udligne differencen til Randers på fire mål.

I mesterskabsspil med uafgjort HVIS AaB taber ELLER spiller uafgjort OG FC Nordsjælland IKKE vinder.

I mesterskabsspil med nederlag HVIS både AaB og FC Nordsjælland taber.

AaB

I mesterskabsspil med sejr på seks mål. Sker dette vil det ikke være muligt for både Sønderjyske og Randers at slutte foran nordjyderne.

Mindre kan dog også gøre det for AaB. De går nemlig også videre til mesterskabsspillet, HVIS Randers taber ELLER spiller uafgjort i Sønderjyske, ELLER Sønderjyske taber OG AaB udligner differencen på seks mål i Sønderjyskes favør.

AaB i mesterskabsspil med uafgjort HVIS FC Nordsjælland IKKE vinder OG Randers taber.

FC Nordsjælland

I mesterskabsspil med sejr HVIS både AaB OG Randers spiller uafgjort ELLER taber.

I mesterskabsspil med uafgjort HVIS AaB OG Randers taber.

Silkeborg

Chancen er mere teoretisk end reel og forudsætter nederlag AaB og Randers, mens FC Nordsjælland maksimalt må få et point. Derudover skal silkeborgenserne indhente en måldifference på til 12 mål.

Alle kampe i Superligaen sparkes i gang klokken 17.00, og du kan følge dem alle i Liga på P3.

Facebook
Twitter