OVERSIGT Esbjerg med i sidste sekund: Disse seks hold er i mesterskabsslutspillet

Esbjerg var det sidste hold til at tage en plads i mesterskabsslutspillet efter et sent mål mod Vejle.

Jesper Lauridsen, Esbjerg (14) i aktion i Superliga, runde 26: Esbjerg-Vejle den 17. marts 2019 på Blue Water Arena i Esbjerg. (Foto: John Randeris/Scanpix 2019) (Foto: John Randeris © Scanpix)

Brøndby, Esbjerg og FC Nordsjælland sikrede sig søndag de tre sidste ledige pladser i mesterskabsslutspillet.

De tre mandskaber gør dermed FC København, FC Midtjylland og OB selskab blandt de seks klubber, der i de kommende måneder skal kæmpe om guld, sølv og bronze.

Brøndby forsvarede fjerdepladsen med en udesejr på 3-1 over AC Horsens, hvor cheftræner Martin Retovs spillere i sidste sæson oplevede den helt store nedtur.

Det var nemlig i Horsens, at Brøndby reelt tabte mesterskabet på gulvet i forhold til de senere mestre fra FCM.

Esbjerg var søndag på vej ud af top-6, men et sent mål i en 2-1-sejr over Vejle to minutter inde i overtiden gjorde forskellen for vestjyderne.

Joni Kaukos sejrsmål betød, at Esbjerg bevarede femtepladsen, og at AaB trak nitten.

AaB havde ellers slået AGF med 3-1 på hjemmebane og var få minutter fra at slutte i top-6. I stedet endte aalborgenserne på syvendepladsen.

FC Nordsjælland spillede sig ind i det gode selskab med et sent sejrsmål i 1-0-sejren ude over Vendsyssel FF. Det skete med et mål seks minutter før slutfløjt fra topscorer Andreas Skov Olsen.

Både FCN og AaB slutter grundspillet med 36 point, og det blev derfor afgørende, at nordsjællænderne har en målscore, der er et enkelt mål bedre end AaB.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter