Peter Graulund stopper øjeblikkeligt

Skader har fået AGF's Peter Graulund til at indstille karrieren øjeblikkeligt.

Peter Graulund opgiver at fortsætte karrieren. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Den mangeårige angriber for AGF's superligahold Peter Graulund stopper sin karriere med øjeblikkelig virkning, oplyser TV2 Østjylland.

36-årige Graulund, der har lavet hele 107 mål i den bedste danske fodboldrække, kan ikke længere holde til fodbold på topplan. Derfor har han fredag meddelt AGF, at han er færdig som aktiv fodboldspiller.

- I de seneste to år har det været skade på skade. Det går ikke længere. Jeg kan ikke blive ved med at holde til det, siger Peter Graulund til TV 2 Østjylland om baggrunden for sin beslutning.

Graulund har i den senere tid været plaget af for mange smerter i kroppen og har efter flere lægelige råd nu valgt at sige stop.

- Det har været undervejs i et stykke tid. jeg har fået flere og flere smerter i nakken på grund af min diskusprolaps, og nu er der ikke andet at gøre end at sige stop, siger Peter Graulund til tipsbladet.dk

- Jeg har fået mere og mere ondt, og smerterne har hobet sig op gennem den senere tid. Beslutningen handler om helbredet. Jeg ikke længere kan byde mig selv eller min familie at fortsætte, når smerterne på den måde tager til og er blevet daglige, siger han.

Graulund indledte superligakarrieren i Vejle Boldklub i midten af 90'erne og skiftede i 1998 til Brøndby. Her blev han tre år senere superligatopscorer og blev efterfølgende solgt til den tyske klub Bochum.

Her fik han dog aldrig noget gennembrud og skiftede derfor til AGF i første omgang på en lejekontrakt.

Da den aarhusianske klub ikke kunne købe ham fri, flyttede den venstrebenede målskytte til Sverige, hvor han spillede to sæsoner for Helsingborg, inden han vendte tilbage til Aarhus i 2006.

I efteråret 2011 rev han sin ene akillessene over, og dengang lignede det afslutningen på karrieren. Graulund kom dog overraskende hurtigt på benene igen, og kom da også på måltavlen i flere af forårets kampe.

Han spillede i alt 290 superligakampe. Med sine 107 mål er han nummer seks på listen over de mest scorende i Superligaen kun overgået af Søren Frederiksen, Peter Møller, Heine Fernandez, Steffen Højer og Frank Kristensen.

Han scorede sit sidste superligamål, da AGF slog Silkeborg 4-0 den 1. september.

Facebook
Twitter