Peter Møller stopper karrieren

Angriberen Peter Møller spillede søndag sin sidste Superliga-kamp for FC København. Den 1. januar bliver fodboldstøvlerne skiftet ud med en mikrofon på DR Sporten.

Peter Møller er fra 1. januar medarbejder på DR Sporten, hvor han bl.a. skal være vært. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR Sporten)

Angriberen Peter Møller spillede søndag sin sidste Superliga-kamp for FC København, og når Royal League-kampen mod Kalmar er slut den 11. december bliver fodboldstøvlerne lagt på hylden.

Efter 16 år som professionel fodboldspiller, skifter Peter Møller spor og bliver ny studieværtDR Sporten. Dermed stopper den mest scorende spiller i den bedste danske række et halvt år før tid.

- Det er en ønskestilling, og jeg glæder mig enormt til jobbet. Jeg er 33 år og efter 16 år som professional fodboldspiller skal det blive spændende at komme i gang med en helt ny karriere, siger Peter Møller.

Studievært på DR Sporten

Angriberen har tidligere været med som ekspert og medkommentator på fodboldkampe for DR Sporten, men det bliver ikke i ekspertens rolle, DR ansætter Peter Møller. Han skal være studievært og skal dermed beskæftige sig journalistisk med alle mulige sportsgrene.

- Peter Møller har som professionel fodboldspiller igennem mange år og formand for Spillerforeningen, fodboldspillernes fagforening, en stor viden om branchen. Men derudover har han et bredt og indgående kendskab til hele sportens verden, og jeg er sikker på, at han også har viljen, indstillingen og instinktet til at udvikle de journalistiske kompetencer og egenskaber, som der skal til for at blive en god studievært, siger DR Sportens chef Olav Skaaning Andersen.

I den hjemlige liga har Peter Møller spillet for AaB, FC København og Brøndby, og i udlandet er det blevet il spilletid hos FC Zürich, PSV Eindhoven, Real Oviedo og Fulham FC. Han har vundet to guldmedaljer for Brøndby og to for FCK samt en enkel pokalturnering for FCK.

Angriberen var med til OL i Barcelona i 1992 og til VM i Frankrig i 1998. Han har været med i 20 landskampe, hvor det er blevet til 5 mål.

ExternalContent

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk