For bare to år siden, var der nok ikke mange, som havde forventet, at Gylfi Sigurdsson ville rende rundt i Lyngby Boldklub.
Men det er realiteten.
Med hundredvis af Premier League-kampe er det en stor kapacitet, som de kongeblå har tilknyttet på en ét-årig kontrakt.
Det er ikke den eneste grund til, at tilknytningen har vakt opsigt.
I 2021 blev den daværende Everton-spiller Gylfi Sigurdsson anholdt grundet mistanke om seksuel krænkelse af en mindreårig. Islændingen blev herefter suspenderet i Everton, og har ikke været i kamp siden.
Politiet frafaldt sigtelsen i foråret 2023.
Nu er Gylfi Sigurdsson tilbage i fodboldverdenen, men på en helt anden hylde - nemlig i Lyngby Boldklub og Superligaen.
Selvom det ud fra et sportsligt perspektiv ville være en no-brainer at hente en mand med islændingens meritter til Lyngby, har klubben haft store overvejelser i forbindelse med at skrive kontrakt med Gylfi Sigurdsson.
Det fortæller administrerende direktør i Lyngby Boldklub Andreas Byder til DR Sporten.
- Vi skulle lige vurdere, om vores lille klub kunne klare alt det, der nu kunne komme i kølvandet på signingen. Så det var alt virakken udenom, vi var nervøse for, siger han.
I klubben har man også bemærket, at nyheden ikke er gået manges næser forbi.
- Det har fyldt meget. Ikke internt i vores hus, ikke i klubhuset, ikke i omklædningsrummet, men det fylder meget i pressen. Det er jo lidt underligt, fordi han er jo lige så ren, som alle os andre, siger Andreas Byder.
Fodboldens kontroversielle sager
Gylfi Sigurdsson er langtfra den eneste fodboldspiller, som gennem de seneste år har været involveret i politisager, som sidenhen har påvirket deres karriere.
Den nu 21-årige Mason Greenwood var spået en stor karriere i Manchester United, men i januar 2022 fik den en brat slutning, da han blev anholdt og anklaget for forsøg på voldtægt og overfald. I februar 2023 frafaldt sigtelserne.
Franske Benjamin Mendy blev solgt til Manchester City i 2017 for det på daværende tidspunkt største beløb nogensinde for en forsvarsspiller. Men franskmandens karriere i England stoppede pludseligt, da han i 2021 blev anklaget for voldtægt og forsøg på voldtægt på seks forskellige kvinder. I juni 2023 blev han frikendt for alle anklagerne.
Ingen af de to spillere blev altså juridisk dømt skyldig, men i sommer var de alligevel nødt til at tage et forholdsvis stort skridt ned ad karrierestigen. Mason Greenwood er endt i spanske Getafe, mens Benjamin Mendy er røget til franske Lorient.
Modtagelsen i klubberne har dog været meget forskellig. Mens Greenwood er blevet hyldet i det spanske, har nogle franske fans været utilfredse med tilgangen af Mendy.
Lyngby-direktøren, Andreas Byder, har også været spændt på, hvordan omverdenen ville tage imod Gylfi Sigurdsson.
- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at vi ikke var spændte på, hvordan han ville blive modtaget. Ikke af vores egne fans, men vi er da spændte på, hvordan han for eksempel bliver modtaget ude på Brøndby Stadion. Men jeg håber, og jeg tror, at vi alle sammen lige sætter os ind i hans historie, før vi råber noget dumt.
'Folkedomstolen betyder mere end nogensinde'
Eksemplerne på fodboldspillere, som havner i politiets og derfor også medierne søgelys er efterhånden mange. Så sent som i sidste uge blev Manchester United-stjernen Antony anklaget for at have overfaldet sin ekskæreste.
Som konsekvens blev Antony fjernet fra det brasilianske landshold og blev sendt på orlov i Manchester United.
Udover at der er mange sportslige og etiske overvejelser i forbindelse med disse beslutninger, er der i moderne fodbold også mange kommercielle interessenter, som man skal tage højde for som professionel fodboldklub, siger forsker i sportsøkonomi og sportsbranding hos professionshøjskolen UCN Kenneth Cortsen.
Det er både fans og sponsorer, som kan have stor indflydelse på klubbernes beslutninger.
- Folkedomstolen betyder mere end nogensinde. Vi har set at sponsorer i højere grad er hurtige til at tage afstand eller trække sig, når en spiller med en vis kommerciel rækkevidde dummer sig.
- Derfor kan det være risikofyldt farvand at skrive kontrakt med en spiller med en blakket historik, siger Kenneth Cortsen.
Det har Lyngby Boldklub været klar over. Og derfor har de også internt foretaget en risikovurdering inden, de valgte at skrive kontrakt med Gylfi Sigurdsson. Her foretog ledelsen en stikprøve i bestyrelsen, hos de yngre fans, de ældre fans og sponsorerne.
- Der var ikke én, som sagde: "Nej, det kan man ikke", siger Andreas Byder.
Hvor er de store klubber?
Når nu talentfulde spillere som Gylfi Sigurdsson, Mason Greenwood og Benjamin Mendy alle i direkte forstand har klaret frisag, kan det måske undre nogen, hvorfor større klubber ikke har stået klar med en kontrakt. Hvis man spørger Lyngby-direktøren, kan det skyldes, at nogle af de store klubber har haft berøringsangst.
Ifølge sportsøkonom Kenneth Cortsen er det fansene og sponsorerne, som i sidste ende bestemmer styrken af et sportsbrand. Og derfor er det forståeligt, at klubberne er påpasselige, da der er mange penge på spil for de store fodboldklubber.
- Hvis fansene og sponsorerne i sidste ende ikke mener, at noget er okay, kan det påvirke deres valg og gøre, at de vælger andre brands. Det kan potentielt være ødelæggende for en klub, siger Kenneth Cortsen.
Til hvorfor de mindre klubber gerne skriver kontrakt med spillerne, lyder svaret:
- I sportens verden bliver man typisk belønnet for at vinde og for at præstere godt sportsligt. Så kan det jo være en diskussion, de har taget internt, hvor de har skønnet, at spilleren kan hjælpe mere sportsligt, end det kan skade kommercielt.